Igor Surkis
Foto: Dominic Gwinn / Zuma Press / Profimedia

Često se govori da je fudbal možda i najbolje ogledalo jednog društva, ali je sada postalo čisto političko sredstvo. Dinamo je sa 6:2 razbio Partizan u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a nakon toga je to slavljeno kao pobeda Ukrajine.

Fudbaleri su odbili da se rukuju sa fudbalerima Partizana, kapiten Dinama je napravio neprijatnu situaciju, a posle meča se oglasio i Vladislav Kabajev u sličnom tonu.

PROČITAJTE JOŠ

Pobedu nad vicešampionom Srbije je Igor Surkis, predsednik Dinama, ocenio kao „najvažniju za Ukrajinu u poslednjih nekoliko godina“. Istakao je da je ostvarena protiv kluba koji je putovao u Rusiju da odigra prijateljske mečeve.

„Znate da je Partizan otišao u Rusiju, a Rusija ne ubija samo naše građane, već ubija našu decu i žene. Stoga je ova pobeda bila veoma važna. Mogu reći da je to bilo najvažnije poslednjih godina. Doneli smo radost našim navijačima, onima koji štite našu Otadžbinu, naše porodice. Slava Ukrajini! Partizan nas je jako naljutio i pobedili smo za sve naše vojnike, žene i ukrajinske porodice“, rekao je Surkis.

Poznat je i kao jedan od članova tzv. „Kyiv Seven“ grupe, koju su sačinjavala sedmorica vrlo uspešnih poslovnih ljudi (Viktor Medvedčuk, Valentin Žurski, Grigorije i Igor Surkis, Bohdan Hubski, Jurij Karpenko i Jurij Lijah).

BONUS VIDEO Protestna šetnja navijača Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare