Igor Jovićević Foto:Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski fudbalski trener Igor Jovićević koji se trenutno nalazi u Dnjepru u Ukrajini prolazi pravu dramu.

Rusija je započela napad na Ukrajinu, brojni strani državljani pokušavaju da napuste zemlju.

#related-news_0

Jovićević koji je trener Dnjepra-1, se vratio sa ekipom sa priprema u Turskoj, ali će umesto fudbala morati da razmišljaju o bezbednosti.

„Ne znam šta da kažem, imali smo buđenje iz noćne more. Buđenje s bombama! U pet i nešto ujutru granate su nas probudile, izjurio sam iz zgrade u sklonište. Nakon sat vremena sam se vratio u stan i počeo da se spremam za povratak prema zapadu“, počeo je priču Jovićević za Germanijak.

Jovićević se nalazi na putu ka Lavov odakle je jedino bezbedno da se napusti Ukrajina.

„Pet-šest bombi je palo na grad dok u osam ujutru nismo uzeli automobile i krenuli prema Lavovu. Ali, u svim gradovima su odjekivale bombe. Nije nimalo bajno, iako su trenutno ciljevi aerodromi i vojne baze. Sada smo 20 kilometara od Dnjepra u jednom hotelu koji je u vlasništvu člana uprave kluba. Savet je da prenoćimo, pa da sutra nastavimo prema Lavovu, jer tamo nema vojne infrastrukture“.

Napad Rusije doveo je do potpunog kolapsa u zemlji.

„Nestašica je benzina, kilometarske su kolone na pumpama, apsolutni je haos. Ne znamo kuda ćemo, na koju stranu da krenemo. Kad jutros nisam umro, ne znam kada ću. Pripremali smo se za početak prvenstva, a dobili početak rata. Neverovatno“, objašnjava Jovićević.

Ne krije Jovićević da je uplašen, jer ne zna šta mu nosi sutra.

„Opkoljeni smo sa svih strana, nemamo gde da odemo. Vazdušni prostor je zatvoren, samo onaj mali deo granice sa Poljskom je otvoren, sa svih ostalih strana idu prema nama. Nema spavanja, tresemo se kao pruće“, referisao je Jovićević za Germanijak iz Ukrajine.

BONUS VIDEO Jevtović: Najlepše je u crno-belom, možemo protiv Sparte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar