Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Superligaška trka ulazi u samu završnicu, do kraja ligaškog dela preostalo je još sedam kola, a za razliku od nekih prethodnih sezona šampionska trka je još uvek otvorena. No, iako je u prvom planu šampionska trka dve ekipe sa Topčiderskog brda, nekoliko fudbalera je svojim partijama uspelo da skrene pažnju na sebe, iako igraju u drugim timovima.

Iz tog razloga smo izdvojili šest fudbalera koji su obeležili sezonu u ligaškom delu Superlige, a koji ne nastupaju za Crvenu zvezdu ili Partizan.

Adem Ljajić

Prvo ime koje se izdvojilo je Adem Ljajić, što je u velikoj meri i očekivano. Nakon što je doneo odluku da se vrati u srpski fudbal, nije mnogo nekadašnjoj zvezdi Serije A bilo potrebno vremena kako bi zablistao. Ljajić se izdvojio kao najbolji pojedinac ne samo Novog Pazara već možda i čitavog srpskog prvenstva, ali na njegovu žalost ostatak tima, ako izuzmemo Sejdubu Sumu, je bio daleko od tog nivoa.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su najavljivali napad na plasman u Evropu, Pazarci nisu uspeli da se domognu ni osme pozicije (porazom od Partizana i matematički izgubili šansu da budu osmi), pa će Ljajić morati da se zadovolji borbom za opstanak, što, doduše, ne bi smelo da bude dovedeno u pitanje.

No, uprkos tome, Ljajić je uspeo da dođe do sasvim pristojne statistike – na 19 utakmica postigao je sedam golova, dodao je pet asistencija po čemu je ubedljivo najbolji pojedinac kluba. Naime, Ljajić je bio zaslužan za 12 golova svog tima na 19 utakmica, dok je prvi sledeći Nikola Karaklajić sa tri gola i četiri asistencije na sedam susreta više. Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Ljajić poneo zvanje za najboljeg igrača lige.

Miloš Luković

Mladi fudbaler IMT-a je fantastičnim partijama zaslužio poziv francuskog Strazbura za koji je potpisao u januaru, ali je doneta odluka da sezonu završi u IMT-u. I nije pogrešio. U dosadašnjoj sezoni 18-godišnjak je postigao 12 golova, dodao je dve asistencije…

Sve to stavilo ga je na mapu najboljih mladih fudbalera Srbije, pa bi uz Jovana Mijatovića i Petra Ratkova trebalo da predstavlja budućnost kada je u pitanju ofanzivni deo srpskog fudbala.

Aleksandar Ćirković 

Mladi fudbaler TSC-a je stigao iz ruske Samare i prosto eksplodirao. Sa 12 golova jedan je od kandidata za titulu najboljeg strelca Superlige, a što je još važnije, nameće se Draganu Stojkoviću kao fudbaler na kog bi u narednim godinama ozbiljno mogao da računa. Pogotovo ukoliko partije iz Superlige bude uspeo da ponovi i u Evropi, pod uslovom da TSC dođe do nekog evrokupa.

Iz meča u meč Ćirković pokazuje uspon forme, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi u bliskoj budućnosti krenuo put neke od najjačih liga Evrope.

Miloš Pantović

Pored Ćirkovića, TSC je u orbitu lansirao još jednog fudbalera pred kojim je blistava budućnost, Miloša Pantovića. Iako je još u dresu Voždovca najavio kvalitet, Pantović je u TSC-u postao jedan od najboljih igrača lige, a ove sezone je postigao osam golova uz sedam asistencija.

Igor Miladinović

Ova 20-godišnja vedeta Čukaričkog od bonus igrača postao je nezamenljivi šraf ofanzivne sekcije tima sa Banovog brda.

Na deset golova dodao je i četiri asistencije. A s obzirom na to da ima 20 godina, tek će da se razvija, pa će u narednom periodu potencijalno izrasti u jednog od najboljih igrača lige.

Borisav Burmaz 

Burmaz je u januaru napustio Voždovac, ali je uprkos tome ostao upisan kao jedan od igrača koji su obeležili sezonu. Na 18 utakmica postigao je deset golova i bio jedan od najboljih igrača Voždovca u sezoni.

Stefan Hajdin

Hajdin je u žižu srpske fudbalske javnosti dospeo kada je 2018. godine potpisao za Crvenu zvezdu, ali iako je u crveno-belom povremeno pokazao talenat, nije uspeo da se izbori za ozbiljnu ulogu, pa je posle Zvezde igrao za Voždovac, odakle je parafirao ugovor sa pančevačkim Železničarom.

A u Pančevu je „otkrio drugu mladost“ – Hajdin je postao treći najbolji asistent lige, pošto je u dresu ekipe koja se bori za opstanak asistirao uspešno sedam puta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar