Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 igraće meč prvog kola Lige šampiona protiv Benfike na Marakani.

Sve će prštati na stadionu „Rajko Mitić“ i konačno je došao taj dan kada se evropski fudbal vratio u Beograd.

Igraće Crvena zvezda ni manje, ni više, protiv velikana Benfike koji od starta sezone pa i ne blista baš toliko.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, fudbal je surova igra i jedna greška može da bude ključna za ishod meča.

Direktan prenos meča možete da gledte na RTS 1 sa početkom od 18.45.

Šta Zvezda treba da zna o Benfici?

Nekadašnji šampion Evrope Benfika i ekipa koja je preprošle sezone igrala četvrtfinale Lige šampiona možda nije tako moćna kao prethodnih godina, ali se i dalje radi o moćnom sastavu koji u Beograd dolazi da pokupi kajmak i za to ima jake adute.

Iako u Beogradu prema poslednjim informacijama neće igrati Renato Sančesa koji je 2016. godine smatran najvećim talentom svetskog fudbala, ali je od toga pokazao smao deo, Benfika i dalje ima moćan sastav koji je loše počeo sezonu.

Ceh je platio Rodžer Šmit koji ih je pre dve godine odveo među najbolje timove stargo kontinenta, a sada je posle očajnog starta morao da ode sa klupe.

Benfika je prekinula loš niz pobedom protiv Santa Klare po vođstvom Bruna Laža koji je već jednom bio na klupi giganta iz Lisabona.

Foto: EPA-EFE/FILIPE AMORIM

Iako Sančeza neće biti u Beogradu, Laž ima ozbiljan sastav na raspolaganju i trenutna forma ne sme da zavara nikoga u Ljutice Bogdana.

Ekipu kao nosioci predvode veterani i zvanični svetski prvaci Anhel Di Marija i Nikolas Otamendi.

Di Marija i sada deluje moćno, a potvrdio je to prošlog vikenda kada je dao gol. Otamendi sa druge strane ne briljira trenutno, a bio je direktan krivac za jedini gol Santa Klare kada je komično reagovao i promašio loptu. Ipak, u pitanju je veoma iskusan i namazan igrač koji može da bude bitan faktor i zbog vrele atmosfere koja ga sigurno neće impresionirati, a da ga greške ne izbacuju iz ritma pokazao je već na tom meču kada je posle tog asistirao za gol.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar