photo by Pedja Milosavljevic

Filip Mladenović, levi bek Srbije, prisetio se debija za reprezentaciju i jedna bizarne scene dok je selektor bio Siniša Mihajlović.

U intervjuu Mladenović se prisetio 2012. godine i trenutka kada je trebalo da debituje pod vođstvom pokojnog Siniše Mihajlovića.

„Sećam se, ostalo mi je urezano prvo okupljano pod vođstvom tada novog selektora Siniše Mihajlovića. Imali smo tada tri prijateljske utakmice: Španiju, Francusku i Švedsku. Sećam se da je trebalo da debitujem protiv Španije, čekao sam pored aut-linije da uđem u igru. Možda je bio 86. ili 87. minut. Čestitali su mi tadašnji tim menadžer, pa čak i Siniša, na tom debiju za reprezentaciju. Imao sam 20 godina, još sam bio u Zvezdi… I lopta ne izađe u aut“, priseća se 12 godina kasnije Filip Mladenović u intervjuu za Fudbalski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Čekao je Filip prekid na meču sa Španijom, ali kako njega nije bilo, morao je da sačeka do sledećeg duela kako bi debitovao.

„Ne bude nijedan prekid za šest-sedam minuta! Ja ne uspem da debitujem protiv Španije. Znao sam posle toga da ću početi utakmicu protiv Francuske, oni su bili top ekipa, sa top igračima. Kod Siniše smo igrali sličan sistem kao sad, bio sam i gore i dole. Na poluvremenu sam ušao da se umijem i video sam da sam ceo crven. Pitao sam se da li sam dobio temperaturu od svog tog adrenalina. Prelepo iskustvo, a kada pogledam unazad mogu da budem zadovoljan učinjenim u reprezentaciji. Posebno sa ova dva velika takmičenja, to je kruna karijere svakog od nas, da predstavlja državu na velikim takmičenjima. Sad ovo Evropsko prvenstvo posle 24 godine, mnogi igrači nažalost nisu imali tu priliku“, zaključio je Mladenović.

Od tada do danas Mladenović je dres reprezentacije nosio 32 puta, a deo je ekipe koja je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. U dresu reprezentacije Mladenović je sakupio 10 asistencija i postigao je jedan gol.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare