Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Objavljeni su novi rezultati glasova u MVP trci.

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, sve je bliži da odbrani MVP titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je ispisao istoriju i odigrao sezonu koja nikada ranije nije viđena u NBA ligi.

Prosečno je beležio 27,1 poena po meču (6. u ligi), 13,8 skokova (drugi), te 7,9 asistencija po susretu (osmi). Indeks efikasnosti (PER indeks) je na čak 32,94 i po tome je takođe najbolji od kada se prati ova statistika.

Jokić je sezonu završio sa više od 2.000 poena, više od 1.000 skokova i više od 500 asistencija, što nije uspeo da uradi niko pre njega.

Narativ se sada promenio i bliži je tome da Jokić ponese titulu najkorisnijeg igrača lige. Čak šest novinara iz „The Athetic“ imalo je pravo glasa u MVP trci, a svi su objavili ko je njihov primarni izbor. Pogađate? Nikola Jokić.

Dejvid Aldridž, Sem Amik, Kris Kiršner, Erik Korin, Džoš Robins i Džo Vardon su objavili da su izabrali Jokića i postavili pitanje da li će srpski centar biti jednoglasno izabran za MVP.

Samo jednom u istoriji glasanja je jednoglasno proglašen MVP i to nedavno. U sezoni 2015/2016. je Stef Kari osvojio ovu nagradu, a po jedan glas je falio ranije Šekilu O’Nilu i Lebronu Džejmsu da učine isto.

Oglasili su se i javnosti saopštenjem.

„Bili smo u prilici da vidimo velike anketarske pokušaje i promašaje u javnosti u poslednje vreme, ali možete verovati u ovo. Zasnovano na uzorkovanju NBA novinara u „Atletiku“, Nikola Jokić iz Denver Nagetsa će osvojiti MVP nagradu drugu sezonu zaredom.

Uzorkovanje od strane šest naših novinara, svi sa glasačkim listićima obezbeđenim od strane NBA, prikazali su Jokića kao jednoglasnog pobednika. On neće dobiti svaki glas od svih članova medija širom lige, ali mi smo za centra iz Denvera.

Ova godina je bila veoma teška za glasanje, ne samo za MVP-ja, već i za ostale nagrade. Tri legitimna MVP kandidata, dva „bona fide“ kandidata za rukija godine i 12 kandidata za trenera godine!?!? (Da).“

Najveći protivkandidati za MVP priznanje su mu i dalje Džoel Embid i Janis Adetokumbo, a kvote kladionica svedoče da je Srbin ubedljivi favorit. Ko uloži novac na Jokića dobiće 1,3 puta više novca, ko se kladi na Embida dobiće 3,2 puta više od iznosa opklade, dok će ukoliko Janis bude osvojio nagradu prihodi biti veći 7,3 puta. Sada se pojavio i tradicionalni dokument koji se objavljuje poslednjih godina preko kog navijači imaju barem delimičan uvid u to kako glasaju predstavnici medija.

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare