Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije započinje Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Engleske, koja je u svom poslednjem meču pred turnir doživela iznenađujući poraz od Islanda na "Vembliju" sa 1:0.

Ovaj rezultat izazvao je ozbiljan haos u engleskoj javnosti, a selektor Geret Sautgejt se suočava s velikim kritikama.

PROČITAJTE JOŠ

Engleski mediji nisu štedeli reči, nazivajući igru nacionalnog tima tužnom, žalosnom i dosadnom. Navijači su također izrazili svoje nezadovoljstvo, izviždavši „Gordi Albion“ nakon poraza. Uprkos tome, Sautgejt uverava naciju da će njegovi igrači biti na visini zadatka kada to bude najpotrebnije, tj. na Evropskom prvenstvu.

Pored loše igre protiv Islanda, javnost u Engleskoj je nezadovoljna i konačnim spiskom igrača koje Sautgejt vodi na Evropsko prvenstvo.

Na spisku nema nekih od ključnih igrača poput Harija Megvajera, Markusa Rašforda, Džeka Griliša, Džejdona Sanča i Bena Vajta, što je izazvalo dodatne kritike. Umesto njih, Sautgejt je uvrstio čak četvoricu igrača iz Kristal Palasa, što je takođe naišlo na negativne reakcije.

Ova situacija može biti prednost za Srbiju, koja će nastojati da iskoristi unutrašnje probleme i nesigurnost u redovima engleske reprezentacije. Meč između Srbije i Engleske održaće se 16. juna na Veltins areni u Gelzenkirhenu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare