Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaleri Francuske nisu ostavili ubedljiv utisak u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ali su ipak stigli do polufinala.

Francuzi su u petak uveče pobedili Portugal nakon penala (5:3, 0:0 posle 120 minuta igre) i tako zakazali duel sa Španijom u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Veoma je neobičan put kojim su Francuzi stigli do polufinala, pošto su prethodno upisali tri pobede i dva remija u grupi, odakle su kao drugoplasirani prošlu u nokaut fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

Krenimo redom.

U prvom meču protiv Austrije pobedu Francuzima doneo je Maksimilijan Vober autogol.

U drugom duelu Francuzi su remizirali sa Holandijom (0:0), da bi u trećem meču odigrali nerešeno sa Poljskom (1:1), a jedini gol za „trikolore“ tada je dao Kilijan Mbape sa bele tačke.

U osmini finala Francuskoj je na crtu izašla Belgija, koja je savladana sa 1:0, nakon što je Jan Vertongen skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

U četvrtfinalu Portugal je eliminisan nakon penala, pa tako Francuska bez gola iz igre (ako ne računamo dva autogola) stiže do polufinala i okšraja sa Španijom.

Mnogi su od Francuske očekivali više na ovom Prvenstvu, ali pobede se pišu, a titule se pamte. Videćemo da li će Francuska stići do novog evropskog trofeja, uprkos slaboj igri.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar