Kapiten "kopljanika" ponovo maestralan.

Fudbaleri Ajaksa započeli su odbranu titule u Holandiji pobedom nad Fortunom Sitard od 3:2 nakon preokreta na gostovanju, a velikog udela imao je i kapiten reprezentacije Srbije i tima iz Amsterdama, Dušan Tadić.

#related-news_0

Fortuna je povela sa 1:0 u šestom mnutu kada je Pol Gladon iskirstio odličan pas i lepim udarcem pogodio donji levi ugao tima iz Amsterdama, ali su „kopljanici“ početkom drugog poluvremena vratili stvari na „svoje mesto“.

Prvo je Entoni asistirao, a Kenet Tejlor u 48. minutu izjednačio na 1:1, potom je Brajan Brobi uposlio Devina Kenča za preokret u 51. minutu, da bi 11 minuta kasnije usledio trenutak za istoriju.

Tadić je gotovo na tacni uposlio Brobija, koji je iz neposredne blizine loptu prosledio u gol, čime je napravio neverovatan podvig.

On je, naime, 118. put otkako igra u Holandiji asistirao za gol (prethodno je nastupao za Groningen i Tvente), a kad se na to doda i 108 golva, dolazi se do brojke od 226 pogodaka za koje je direktno zaslužan.

Po tome se na mestu najkorisnijeg igrača u Holandiji izdvojio kao prvi, pošto je Dik Kajt učestvovao u 225 golova svojih timova.

Slede Luk de Jong (194), Klas Jan Huntelar (190) i od Tadićev saigrač Stiven Berghujs sa 171 golom u periodu od 2001. do 2022. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Bizarno: Sudija se povredio u sudaru sa igračem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare