Dolazio Jokić, sad preti gašenje: Klub koji se borio protiv SNS pred kolapsom

Košarka 24. sep. 202109:01
Podeli:
Foto: youtube.com/Branko Ostojić

Predsednik KK Crnokosa, Bogdan Joksimović, otkrio je da je klub na ivici gašenja.

PROČITAJTE JOŠ

Čuveni klub iz Kosjerića, osnovan 1982. godine, na pragu je gašenja, što je Joksimović objavio na društvenim mrežama.

„Sati me dele od gašenja seniorskog tima Crnokose, jednog od najpoznatijh košarkaških klubova bar po tom specifičnom imenu koje nosi. Guram ga već par godina sopstvenim sredstvima, da se nisam pojavio ne bi verovatno postojao ni ovih par godina. Cene materijala skočile, posao pod velikim znakom pitanja, a ja ne mogu da prevaziđem tu barijeru ‘inata’ da izdržim. Kosjerić umro, ne možemo petorku da iskupimo, a sa strane bez hrane i stana plus neka kinta nema ko da dođe. Doveo sam Mladena Šekularca da vodi selekcije, alternativa nam je u deci. Te selekcije su zanemarene, po par dečaka i roditelji koji u Šekiju vide priliku da klinci nešto nauče. On uživa u tome, ali mene jede situacija u kojoj se nalazimo. Kroz tu halu prošli su j… svi.Od Perija, Žuće Mitića, Pekovića, Novice Veličkovića, Atlasa, FMP-a, Zdravlja, Mege do Nikole Jokića u jednom trenutku (doduše protiv njega smo igrali u drugoj hali)“, navodi Joksimović.

On je poslao i poruku koja se tiče mlađih generacija Kosjerića.

„I sad, ako presečem i kažem – koji ti je bre k… čoveče, ti nemaš luksuz 500 dinara da daješ u situaciji u kojoj se nalaziš, sve će to da ostane samo j… sećanje. I gde god se pomerim ostalo je sećanje. Pre par sedmica vašar na Pašinoj Ravni, za svakim stolom samo se priča – kako je ovo nekad bilo’. Pa hoće li biti nešto za nas da za dvadeset, ne mora četrdeset godina pričamo kako je nekad bilo? Šta će nekada u budućnosti da ostane kao sećanje tom mlađem pioniru kluba, ako sutra ugasimo prvi tim? Ništa. To nije kraj jedne scene. To je kraj jednog filma“, zaključio je Joksimović.

On je svojevremeno odbio donaciju predsednika opštine, u vidu dresova za mlađe kategorije.

Trudimo se već tri godine da klub „ostavimo u životu“. Ličnim sredstvima vodili smo decu na utakmice protiv Zvezde, vodili smo ih da gledaju Evroligu i obezbedili im takmičenje i sportsku, ali i ljudsku afirmaciju.

Oni koji su na vlasti osam godina, za vreme koje su uspeli da ugase letnji turnir u basketu, čuveni Veliki letnji turnir u malom fudbalu, koji ne mogu dva koša na poligonu da poprave godinama, a svojim nečinjenjem uskoro će ugasiti i sportske kolektive, koji novcem koje opština izdvaja za sport, a ta cifra je ubedljivo najmanja ne samo u regionu, već i u Srbiji, ne mogu bez problema da se takmiče u svojim ligama, pokušavaju na ovaj način da nam „zamažu oči“ i na stranicama poput „Kosjerić info“, ovakav čin nazivaju ULAGANJEM U SPORT I OMLADINU. Naša opština ulaže ubedljivo najmanje novca u svoje sportske kolektive u Srbiji.

Poštovana gospodo i poštovani predsedniče opštine Kosjerić, vi ste sport u Kosjeriću ugasili, ne samo sportskim nečinjenjem i odsustvom ulaganja u sport, vi ste svojom politikom i ono malo omladine oterali iz naše opštine i doveli ovo nekada ponosno mesto do situacije da više nema ko da trči za loptom.

Majice i dresove podelite po opštinskom rukovodstvu, jer su vrlo moguće talentovaniji za sport nego za funkcije na kojima se nalaze, pa ćemo vas rado registrovati za takmičenje ispred Košarkaškog kluba, kada ionako jedva sastavljamo kraj sa krajem i što se igračkog kadra tiče. Nekada je poželjno imaati i kičmu“, naveo je tada.

BONUS VIDEO – Dejan Tomašević o Dirku Novickom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar