Dragan Stojković Piksi isprozivao Radeta Bogdanovića
Foto: : Pedja Milosavljevic/ STARSPORT)

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, odgovorio je na komentare Radeta Bogdanovića, bivšeg fudbalera koji je govorio o odnosu Stojkovića i Dušana Vlahovića

Rade Bogdanović se dotakao statusa Dušana Vlahovića u reprezentaciji.

„Ja mislim kada je Vlahović u pitanju, da naš selektor nije na vreme odlučio sa kim će i kako će igrati u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da ne mogu njih dvojica – Mitrović i Vlahović, ali bih se uvek opredelio za Vlahovića zbog načina igre, mladosti, brzine, ubitačne leve noge i raznovrsnosti kako sa njim može da se igra. Ako je jedan Juventus procenio da toliko vredi, jako je veliki luksuz staviti ga na klupu, a još nepromišljenija odluka je da ga stavite da igra desnog veznog. On ima 24 godine, već ima i svoj stav, zna koliko vredi i kaže „ili jesam ili nisam“. Ako nemate autoritet znanja i znanja, dobijate nogu. Tako je u velikim klubovima, ne znam u reprezentaciji. Svaki sukob velikog i skupog igrača, u 99 odsto slučajeva se rešava otkazom treneru“, poručio je Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Stojković je najpre uzdahnuo kada je čuo to pitanje. Onda je zastao i žestoko odbrusio jer je Bogdanovića okarakterisao kao čoveka koji zabavlja narod. To je samo po sebi jasna aluzija.

„Što se tiče izjave dotičnog, ja poštujem svačije mišljenje, da li ću ga prihvatiti ili ne, to je moja stvar. Ako nešto nije jasno, zovite i pitajte Dušana Vlahovića, pa neka vam kaže on. Zovite ga i pitajte, ako vam kaže nešto drugo, to je problem. Čuli smo se posle Lajpciga, dan posle toga, bili smo takođe u kontaktu, čestitao sam mu na golovima i to je to. Ponavljam, njegov nedolazak ovde, to je očigledno ozbiljan problem, ali ja u privatne stvari, ni u čije, pa ni vaše, ne bih u to dozvolio da ulazim i pitam. Nema problema što se tiče toga. Neće da igra? Mnogo je lako reći u etar nešto što će delovati kako deluje i što će imati odjek u javnosti, da malo zabavljate ljude i budete interesantni. Ja to poštujem, to je stil obraćanja kakav jeste. Sedim ovde sa velikom odgovornošću, obraćam se i ne bih da se igram sa time. Ne postoji problem ni Saveza, selektora, reprezentacije što se tiče Vlahovića. To je važan igrač, fali nam, to sam mu rekao, ali to je neko ko treba Srbiji i očekujem da će vrlo brzo da se priključi reprezentaciji.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare