Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Dragan Stojković Piksi stao je ispred novinara na aerodromu "Nikola Tesla", nakon što se sa fudbalerima i delegacijom FSS vratio u Beograd u posle neuspeha na Evropskom prvenstvu.

Srbija je već posle grupne faze Evropskog prvenstva postala jedna od osam reprezentacija koja je morala da spakuje kofere i ode kući.

„Orlovi“ su u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Dansom osvojili dva boda, ali su bili poslednji i ponovo nisu prošli u osminu finala na nekom velikom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Piksi nije zadovoljan ostvarenim u Nemačkoj, ali ističe da u sportu ne postoji tragedija i nije siguran da li će ostati trener reprezentacije.

„Videćemo. Ja volim svoju zemlju, ali verujte, ne držim se ko pijan plota. Ja ne živim od ovog posla… Volim da radim za svoju zemlju, volim da pomažem. Setite se kad sam došao, zvali su me kad su bili problemi, pa sam ih ja rešio, bez ispaljenog metka, korak po korak. Sve što smo obećali to smo i uradili. Razumem frustracije, razumem nezadovoljstvo. Ako je neko nezadovoljan, ja sam. Ja nezadovoljstvo i frustracije ne smem da izražavam, kako se ja osećam u duši, to je moja stvar. To nikog ne treba da interesuje. Bože moj, ovo je fudbal, ovo je sport. Ne postoji tragedija, to zapamtite, u sportu ne postoji tragedija, niti fijaska, niti debakli. Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… Toga nije bilo, to niko nije radio. Ponosan sam na momke zbog toga“, rekao je Piksi pred novinarima.

Srbiju već na jesen očekuje Liga nacija, bliže se i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a situacija oko Piksija i selektorskog mesta rešiće se u narednim danima.

PROČITAJTE JOŠ:

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare