Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Predsednik Fudbalskog kluba Barselone Ðoan Laporta zatražio je od trenera Ćavija Ernandeza da promeni ceo stručni štab.

Španski mediji podsećaju da je Ćavi dobio podršku čelnika kluba, iako je Barselona kolo pre kraja grupne faze eliminisana iz Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Laporta je razgovarao sa Ćavijem i stavio mu je do znanja da čelnici Katalonaca nisu zadovoljni kako članovi stručnog štaba obavljaju posao.

„Laporta je rekao Ćaviju da su mu potrebni iskusni ljudi u stručnom štabu. Prvi pomoćnik Ćavija je njegov brat Oskar, koji nema veliko iskustvo. Radio je sa njim u Al-Sadu, ali on nema nikakav autoritet u svlačionici. Oskar Ernnadez je sjajna osoba, ali je poprilično tih, što nije pohvalno za pomoćnika trenera Barselone. Drugi pomoćnik je Serhio Alegre, koji takođe nema velikog iskustva. On je pre Barselone radio sa niželigašima“, navodi izvor blizak čelnicima Barselone za „Sport“.

Ćavi kao trener Barselone, Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Laporta je nezadovoljan i kondicionim trenerom Barselone Ivanom Toresom, koji je Ćavijev prijatelj iz detinjstva.

„Na pojedinim mečevima se videlo da fudbaleri Barselone nisu dobro fizički pripremljeni. Ćaviju se zamera što sve odluke mora sam da donese, pošto mu pomoćnici ne olakšavaju posao, a to bi trebalo da bude njihov zadatak“, zaključuju španski mediji.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar