Fijasko oko izbora predsednika FSS dogodio se pred predstavnicima UEFA i FIFA.

Fudbalski savez Srbije odlučio je da se izborna skupština, planirana za ponedeljak u 14 sati, održi dan kasnije u isto vreme posle haosa koji se dogodio u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Nenad Bjeković nije postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a prilično je neizvesno da će postati i na odloženoj sednici Skupštine FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, na izbornoj skupštini FSS se pojavilo 22 delegata od ukupno 85, a 43 je bilo neophodno za kvorum da bi Bjeković, kao jedini kandidat za predsednika, bio i zvanično izglasan. To znači da Bjeković i dalje nosi zvanje zamenika predsednika FSS kojeg nema od odlaska Slaviše Kokeze.

Fijasko FSS se pomno prati u UEFA i FIFA, čiji su predstavnici bili u Staroj Pazovi. Elhan Mamadov je bio ispred FIFA, Nikola Luka je predstavnik UEFA, a Stojan Radošević je predsednik Odbora za organizaciju i sprovođenje izbora u FSS, i oni su se obratili nakon što sednica nije održana.

Poručili su kako su razočarani i da će, ako ne bude održana skupština u utorak, biti posledica…

Fudbalski savez Srbije, FSS, izborna skupština
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Voleo bih da kažem da smo jako zabrinuti što nismo imali kvorum za izbornu skupštinu. Kao što znate, u zajedničkom procesu sa FSS smo prošli kroz reviziju statuta i od svega sa dna organizacije do njenog vrha. Ono što je potrebno FSS je stabilnost, jer za samo tri nedelje počinje Svetsko prvenstvo. Ako ne postoji kvorum, po važećem statutu Skupština treba da se održi sledećeg dana. Mi iz UEFA, kao i kolega iz FIFA Elhan Mamadov, očekujemo da će se proces održati u utorak na istom mestu. Ostaćemo, da vidimo šta će se desiti. Ako ne bude kvoruma, moraćemo da kao UEFA i FIFA preuzmemo određene posledice“, rekao je Luka.

Elhan Mamadov je naveo kako su došli očekujući da budu prisutni na izborima.

„Nažalost nije bilo kvoruma, po statutu i važećim pravilima Skupšitna treba da bude održana sutra. Razočarani smo jer sva pravna dokumentacija je urađena i revidirana u skladu sa pravilnicima FIFA i UEFA. Ostaćemo i nadamo se da će Skupština biti održana ovde u Staroj Pazovi, ako ne, FIFA i UEFA će diskutovati i biće preduzete moguće posledice“.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare