Dejan Stanković, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić
Dejan Stanković, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić; Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevic

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da bi voleo da njegov tim pobedi Partizan, makar odigrao i meč ružan za gledanje.

Zvezda i Partizan se u nedelju od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ sastaju u 166. večitom derbiju, a crveno-beli zaostaju pet bodova za timom iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ

Stanković je rekao da će nedeljni meč odlučiti detalji, a siguran je i da Partizan neće odustajati od svoje čvrste igre.

„Vidite da sam došao u jakom sastavu (Katai i Ivanić na konferenciji), da mi čuvaju leđa. Znate i sami da je derbi svetinja srpskog fudbala i da je ovaj specifičan. Za nas, klub, navijače, igrače, stručni štab. Spremni smo za utakmicu koja može da okrene šampionat, da se vratimo u igru. Pričali smo o tome dva meseca unazad, na pripremama, svakog dana, tako da smo spremni“, počeo je Stanković.

„Ne moram sad da kažem kakva će taktika da bude, ali svaki derbi je poseban i nosi svoje zareze. U Zvezdi uvek ima pritiska, i sutra i protiv Rendžersa, uvek. Nemamo veći motiv nego sada. Da, jurimo, nije smak sveta. Opet kažem, kao ekipa i klub smo spremni na bilo koji izazov“.

Trener Zvezde kaže da bi meč sa Partizanom mogao da bude najteži ispit otkako je seo na klupu crveno-belih.

„Svesni smo i toga, bilo je dosta utakmica ovde, gde je bilo ili-ili, je l’ tako? Ulazak u LŠ, Ligu Evrope, i išli smo dalje. Tako gledam i na ovu utakmicu. Ova možda ima najveću težinu u protekle dve godine za ovu grupu ljudi. Ali, mislite da će samo za nas ona imati težinu? Ne? I ja tako mislim“.

Rekao je i da Srđana Jovanovića smatra daleko najboljim srpskim sudijom, što se vidi po njegovim

„Pozdravljam Grofa, svako se bori kako može, nisam pročitao i ne mogu da komentarišem to što je Grof rekao ali svako verovatno koristi sva moguća sredstva da bi došao do cilja, ali nisam pročitao intervju i ne mogu da komentarišem“, kaže Stanković.

Posebno je zadovoljan što su mu svi igrači spremni, osim Veljka Nikolića i Petra Stanića, koji je dve nedelje van stroja.

Nikoliću je operacija prošla dobro, otkriva Stanković, a onda se prebacio na ono što očekuje od navijača svog kluba.

„Onakvu kakvu istorijski Crvena zvezda ima. Navijač zna da prepozna momenat i uradi opštu mobilizaciju crveno-belih ljudi koji će sa nama učestvovati u meču. Sa te strane mirno spavam“, optimista je Stanković.

Kazao je kratko i da nema dilemu kada je reč o napadu njegove ekipe, a onda i konstatovao da razlika od pet bodova nije realna.

„Nisam očekivao da će biti plus pet, mislim da to nije realna bodovna razlika. Partizan igra čvrsto, takmičarski, ne odustaje od svog načina igre i od svog bloka. Tako da ćemo gledati da odgovorimo isto tako, čvrstinom i dobrim duelom. Kompaktni su svih 90 minuta, muče protivnika, ne daju rivalu da se približi golu i uspevaju iz dve, tri šanse da daju prvi gol. Znamo da će biti tvrda i teška, zahtevna utakmica, o tome ne treba trošiti reči“.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ne misli da će Partizanova utakmica protiv Sparte u četvrtak biti teret za igrače Aleksandra Stanojevića.

„Ne ozbiljnu, ali da su koji kilometar više pretrčali od nas, to da. Opet je Evropa zahtevna, jedan ozbiljan cilj. I nama se nešto desilo posle Brage da smo bili iscrpljeni emotivno i psihički. Utakmica kao što je derbi oporavlja brzo, ne razmišljaš ni o čemu drugom“, uveren je trener Zvezde.

Odgovorio je Stanković i na pitanje o tome šta bi moglo da presudi u okršaju sa najvećim rivalom.

„Detalji uvek odlučuju. Malopre je Mićko dobio pitanje kada je rešio derbi, to je detalj i prekid. Niko ne želi da izgubi derbi, zato su ti mečevi tako teški za igranje, možda nekad i ružni za gledanje. Ali verujte, ko je na terenu i na klupi, svaki navijač koji ne želi da kritikuje samu igru, nego želi da da reč o završnom cilju, pobedu ili poraz. Voleo bih da igramo i ružno i da pobedimo“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO Stanković: Biće teško stići „minus pet“, ali ne nemoguće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar