FK Svindon
Foto: Twitter Screenshot Swindon Town FC

Hari Mekridi, napadač četvrtoligaša Svindona, dobio je nagradu za gol koji je postigao 8. januara protiv Mančester sitija u FA kupu (4:1). Ipak, nagrada je došla od jednog omalenog navijača i ubrzo je postala jedna od glavnih priča na Ostrvu.

Misteriozni navijač Džo je poslao pare, tri kovanice engleskog novca, ali i dirljivo pismo koje je adresirao klubu i zamolio da daju napadaču.

Ovaj mali navijač ima samo šest godina i rasplakao je čitavu Englesku. Poželeo je da kada poraste doće na „Kaunti graund“, stadion ovog kluba, i da tamo podržava klub. Sada ga ipak sprečava novac.

„Moja mama nema dovoljno novca i ne može da me dovede na utakmicu. Mora da plati hranu i moju školu. Volim Svindon i Harija Mekridija. Molim Vas, dajte mu ovaj novac za gol protiv Sitija“, napisao je u pismo Džo.

I kao što to obično biva, priča se brzo proširila, pa navijači sada traže dečaka koji je dirnuo sve fudbalske fanatike, pa i one koji to nisu.

Nijam Denehan, devetogodišnji navijač Liverpula, postalo je svoj džeparac od pet funti sa porukom.

„Nadam se da ćeš jednog dana igrati za svoj omiljeni klub.“

Navijači Mančester sitija, Liverpula i ostalih klubova su donirali po 50 funti u fond za Džoa.

Na kraju je Džo pronađen. Svindon je uspeo da ga kontaktira, a njegovoj mami je uručeno 7.000 funti. Dobiće mali Džo i besplatnu sezonsku kartu, pa će mama moći da ga vodi na mečeve.

Uz to će upoznati i svog idola.

U pismu je ukupno bilo 26 penija (36,5 dinara) koji su trebali da budu nagrada za napadača, verovatno najvrednijih 26 penija svih vremena.

BONUS VIDEO Ronaldo poklanja dres uplakanoj devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar