Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Kragujevcu rezultatom 3:0 u meču 15. kola Superlige Srbije.

Sam početak meča doneo je i prvu veću šansu, i to za Radnički. Nakon faula na oko 40 metara i centaršuta Aleksandra Varjačića Veseljko Trifunović je glavom šutirao, Milan Borjan već bio savladan, ali je lopta završila pored gola.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je u 8. minutu mogla do prednosti, Gelor Kanga je uputio savršen pas ka Aleksandru Kataiju, ali je jedan od defanzivaca Radničkog sprečio da lopta stigne do krilnog fudbalera u poslednjem momentu. Četiri minuta kasnije Kanga je sa 40 metara šutirao sjajno, ali je bio zamalo neprecizan, ostlao je 0:0.

U 18. minutu Milan Pavkov je dobio loptu, uposlio Mirka Ivanića, on šutirao, lopta zakačila Milana Milanovića, prevarila Ognjena Lukića i završila iza leđa.

U nastavku meča Zvezda je nastavila da napada, pa su šutirali Kanga u dva navrata, Katai, zatim i Pavkov, ali pogotka nije bilo sve do prvog minuta nadoknade, kada je Milan Rodić dobio loptu, iskoristio prostor po levom boku, centrirao i pogodio Pavkova na oko 10 metara, a sjajni napadač nije propustio šansu da se upiše u strelce.

Šok nakon gola kao da se preneo i na početak drugog dela, pošto je Aleksandar Katai već u 49. minutu iskoristio prostor, šutirao sjajno i pogodio za 3:0. Utisak je da je mladi Lukić mogao da interveniše bolje, ali je bio nešto dalje od lopte, a i udarac sjajnog Zvezdinog krila je bio dovoljno precizan da završi u mreži.

Od tog momenta ni crveno-beli nisu previše „zapinjali“, domaći su povremeno tek uspevali da dođu do protivničkih 16 metara, ali ne i da ugroze Borjana, pa je meč završen ubedljivom pobedom Zvezde koja je tako ne samo vratila samopouzdanje, već sa dobrom atmosferom dočekuje duel 4. kola Lige Evrope protiv Midtjilanda koji je na programu u četvrtak.

Radnički Kragujevac – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Ivanić 18, Pavkov 45+1, Katai 49)

Stadion: Čika Dača (Kragujevac); Sudija: Milan Mitić

Radnički Kragujevac: Lukić, Varjačić, Milanović, Damjanac, Blagojević, U. Vidović (od 77. Kovačević), Ilić, Arsenijević (od 53. Tomić), Ristić (od 53. Jovanović), Trifunović, Filipović

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga (od 82. Srnić), Ben (od 74. Vukanović), Ivanić (od 74. Stanić), Katai (od 53. Živković), Pavkov (od 82. Lazetić)

Superliga Srbije, 15. kolo:

Subota:

Radnički N. – Mladost L. 2:0 (1:0)

(Škrbić 8, 79p)

Nedelja:

13.30 Radnički 1923 – Crvena zvezda

17.00 Voždovac – TSC

18.30 Partizan – Čukarički

Ponedeljak:

14.00 Novi Pazar – Radnik

18.00 Proleter – Vojvodina

Utorak:

14.00 Kolubara – Spartak S.

16.00 Metalac – Napredak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj meča

Pobeda Zvezde, 3:0.

90′ Počela nadoknada

Dva minuta je produžena utakmica.

82′ Ponovo menja Stanković

Još dve izmene u redovima Zvezde, na terenu su Lazetić umesto Pavkova i Srnić umesto Kange.

77′ Trostruka izmena u redovima domaćina

Kovačević je zamenio Vidovića, Ilića je zamenio Burmaz, dok je Dragutinović ušao umesto Trifunovića.

74′ Izmene u Zvezdi

Vukanović i Stanić su na terenu, izaši su Ben i Ivanić.

Gol Kataija za 3:0

Foto: Starsport

53′ Katai dao gol, pa izašao

Umesto Zvezdinog krila na terenu je Rišairo Živković. Menjali su i domaći, Arsenijevića je zamenio Tomić, dok je Saša Jovanović zamenio Ristića.

49′ Katai pogodio za 3:0

Odličan početak drugog dela po goste iz Beograda. Katai je sa loptom bio na oko 30 metara, igrači Radničkog su mu dali dovoljno prostora da može da šutira, on je poslao šut po zemlji ali dovoljno precizan da Lukić nije uspeo da odreaguje.

46′ Počelo drugo poluvreme

Zvezda vodi nakon prvih 45 minuta golovima Ivanića u 18. i Pavkova u prvom minutu sudijske nadoknade.

Gol Pavkova za 2:0

45+1′ Pavkov glavom, Zvezda vodi 2:0

Par momenata nakon što je Mitić doneo odluku da prvo poluvreme produži za 60 sekundi Zvezda je krenula u poslednji napad. Lopta je stigla do Rodića koji je bio na boku, iskoristio prostor, centrirao, Pavkov sjajno skočio i glavom pogodio deo mreže koji Lukić nije uspeo da sačuva, pa nakon prvog dela igre rezultat glasi 2:0. To je ujedno bio i poslednji događaj u prvom poluvremenu.

41′ „Bombarduje “ Zvezda Lukića

U samo dva minuta čak tri puta su šutirali igrači Zvezde ka golu Radničkog. Kataijev šut Lukić je uspeo da ukroti, Pavkov je loptu poslao preko gola, dok je Kanga naterao čuvara mreže Kragujevčana na reakciju, ali je mreža ovog puta ostala mirna.

38′ Nova velika šansa za Zvezdu

Pogodila je lopta u ruku Varjačića na ivici kaznenog prostora pa je Zvezda dobila „skračeni korner“, centrirao je prvo Katai, odbrana domaćih intervenisala, lopta stigla do Kange koji je takođe uputio centaršut, Lukić se sudario sa Filipovićem nakon intervencije, ispala mu lopta iz ruku, ali Ben nije uspeo da je sprovede u mrežu. Ostalo je 1:0 za Zvezdu.

35′ Novi šut Ivanića

Namestio se, raspalio sa oko 25 metara, nije to bilo loše, ali je lopta ipak završila u Lukićevim rukama.

Gol Mirka Ivanića

27′ Velika šansa za Zvezdu, Ilić spasao domaćina

Brzopoteznu akciju izveli su igrači Zvezde, Ben uposlio Kangu, on loptu samo prosledio do Kataija, čiji šut je Lukić bez problema zaustavio. Ipak, kako je Kanga fauliran prilikom pasa, dosuđen je slobodan udarac za Zvezdu koji je izveo Katai, šutirao odlično, ali je Ilić nogom uspeo da izblokira loptukoja bi gotovo sigurno završila u mreži, s obzirom na to da je Lukić bio na „krivoj nozi“. Posle kornera lopta i akcije koja je usledila, Kanga je šutirao, ali je lopta završila preko gola.

18′ Zvezda uz malo sreće do vođstva, 0:1

Odigrao je dupli pas Mirko Ivanić sa Pavkovim, šutirao vezista Zvezde, pogodio Milana Milanovića, lopta je promenila smer i prevarila Ognjena Lukića, pa crveno-beli vode u Kragujevcu.

15′ Kanga motor crveno-belih

Svaka akcija počinje od Gelora Kange. Gabonac je spona poslednje linije i ofanzivnog dela Zvezdine igre, preuzima odgovornost, pokušava da razigra saigrače… No, u prvih 15 minuta meča čini se da nema gotovo nikakvu podršku ostalih igrača u timu Dejana Stankovića.

12′ Au, kakav šut Gelora Kange

Bio je na oko 40 metara, primetio je da je Lukić malo izašao, raspalio, golman Kragujevčana je bio već savladan, ali Zvezdin Gabonac nije imao sreće pošto je lopta otišla zamalo preko prečke.

8′ Filipović ispred Kataija u poslednjem trenutku

Povukao je kontru Gelor Kanga, primetio Aleksandra Kataija u punom trku, poslao loptu ka levom boku, i bilo bi veoma opasno po Lukića da Filipović nije uspeo da interveniše i spreči da lopta dođe do krilnog fudbalera crveno-belih.

3′ Velika prilika za Radnički posle samo tri minuta utakmice

Varjačić je centrirao, Veseljko Trifunović je šutirao glavom, Borjan već bio savladan, ali je lopta, na sreću po crveno-bele, otišla pored gola.

Dobro došli na prenos meča 15. kola Superlige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde, a dešavanja iz Kragujevca možete da pratite na portalu Nova.rs!

13:24 Zvezda prvi put posle sedam godina u Kragujevcu

Poslednji duel dva tima su odigrala pre sedam godina, on je završen 0:0. Interesantno je da je na tom meču Radnički, koji je zbog nedostatka prave opreme morao da igra u Zvezdinim dresovima, slavio sa 2:1.

Superliga Srbije, 15. kolo:

Subota:

Radnički N. – Mladost L. 2:0 (1:0)

(Škrbić 8, 79p)

Nedelja:

13.30 Radnički 1923 – Crvena zvezda

17.00 Voždovac – TSC

18.30 Partizan – Čukarički

Ponedeljak:

14.00 Novi Pazar – Radnik

18.00 Proleter – Vojvodina

Utorak:

14.00 Kolubara – Spartak S.

16.00 Metalac – Napredak

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Stanković posle poraza u Surdulici: Teško je, odgovornost samo moja

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare