Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće 172. večiti derbi 9. marta u okviru 24. kola na stadionu "Rajko Mitić" od 17 časova, saopštila je Superliga Srbije.

Iako je do večitog derbija ostalo tri kola, čelnici domaćeg takmičenja su već sada odredili termin.

Partizan je trenutno na prvom mestu Superlige Srbije sa 50 bodova, dok je Zvezda na drugom sa 49.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom kolu prolećnog dela sezone Partizan je slavio protiv Javora sa 1:0, dok je Zvezda bila bolja od Voždovca (2:1).

„Večiti derbi srpskog fudbala uvek sa sobom nosi veliku dozu uzbuđenja na obe strane Topčiderskog brda, bez obzira na to da li o bilo čemu odlučuje. Kakvo je uzbuđenje kad je bodovna razlika minimalna, a šampionska trka krajnje neizvesna, najbolje već sada osećaju potencijalni akteri predstojećeg 172. večitog derbija, kao i navijači. Osećamo i mi, jer smo „’zatrpani“ pitanjima o tačnom terminu ovog velikog „okršaja“ na stadionu „Rajko Mitić“, stoji u saopštenju Superlige.

„Izabranici Vladana Milojevića i Igora Duljaja sastaće se u subotu 9. marta na našem najvećem stadionu, a meč će početi u 17 časova. Domaćin u ovom duelu, ekipa Crvene zvezde, trenutno zauzima 2. mesto na tabeli sa 49 bodova. Gostujući Partizan u ovom trenutku zauzima 1. mesto sa 50 osvojenih bodova. Liderska pozicija na kraju preliminarne faze odrediće i to ko će biti domaćin njihovog narednog duela, što ovom susretu daje dodatni značaj u borbi za šampionski trofej“, zaključuje se u saopštenju Superlige Srbije.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar