Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 2:2 u 172. večitom derbiju na Marakani i 24. kolu Superlige Srbije. U meču za pamćenje videli smo četiri gola i jedan crveni karton, a Partizan će zbog ovog rezultata ostati prvi na tabeli nacionalnog šampionata.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Uroš Spajić u 44. i napadač Šerif Endijae u 67. minutu, dok su za Partizan precizni bili Mateuš Saldanja u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i Aldo Kalulu u 49. minutu.

Meč je obeležio veliki broj promašenih šansi crveno-belih, ali i crveni karton Ksandera Severine u 75. minutu, koji je za samo pet minuta dobio dva žuta kartona.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je nakon derbija prvi na tabeli Superlige sa 60 bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 59. Fudbaleri crveno-belih igraće u sredu u 25. kolu sa Radničkim u Nišu, dok će Partizan na svom terenu dočekati Napredak.

Zvezda je meč završila sa 29 udarca na gol Partizana (12 u okvir), dok je Partizan imao četiri šuta od koji su tri išli u okvir gola Omrija Glazera.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Već na početku meča nekoliko prilika je propustio Šerif Endijae, napadač crveno-belih, ali je i Partizan iz kontre u tim momentima vrebao priliku.

U 14. minutu došla je prva velika pretnja crno-belih. Bibras Natho je odlično iz slobodnog udrca iskosa sa leve strane centrirao,Svetozar Marković je šutirao, ali je sjajnom paradom Glazer sprečio gol.

Samo dva minuta kasnije treći zicer za Zvezdu, sa leve strane ubacio je Milan Rodić, na nju je natrčao Osman Bukari, koji je sa tri metra promašio gol.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U 22. minutu Gelor Kanga je odlično izveo slobodan udarac, ali je Marković u živom zidu glavom intervenisao i sprečio gol.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović morao je zbog povrede da napusti igru u 30. minutu, a na teren je ušao Naser Điga.

Ređali su se potom napadi Zvezde, a Mirko Ivanić je u 37. minutu pogodio stativu. Samo pet minuta kasnije Endijae je postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda.

Bukari u 43. minutu nije iskoristio novu veliku priliku za gol, da bi Zvezda povela u 44. minutu golom Spajića. On je posle velike gužve u šesnaestercu Partizana sa pet metara zakucao loptu u gol.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je odmah izjednačio u prvom minutu nadoknade vremena, a u strelce se upisao Saldanja. Partizan je imao prvu šansu u drugom delu meča, a Spajić je odlično intervenisao posle udarca Natha u 47. minutu.

Crno-beli su poveli 2:1 golom Alda Kalulua u 49. minutu, posle nestvarno dobre kontre. Crveno-beli su posle primljenog gola nastavili sa još jačim napadima, a domaći su novu šansu propustili u 55. minutu.

Lopta je došla do Bukarija, koji je šutirao ka praznom golu, a loptu je sa gol-linije izbacio Bojan Kovačević. Ređale su se prilike domaćeg tima, a Zvezda je izjednačila u 67. minutu golom Endijaea koji je pogodio mrežu gostiju sa oko pet metara posle kornera.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je u 74. minutu ostao sa fudbalerom manje, pošto je Severina dobio drugi žuti karton. On je za pet minuta dobio dva žuta kartona i morao je da napusti igru. Crvena zvezda je dva minuta kasnije imala veliku priliku da stigne do trećeg gola, a Bukari je pogodio prečku.

Golman Partizana, Aleksandar Jovanović, u 81. minutu je zaustavio udarac Đige, a lopta se potom ponovo odbila do Aleksandra Kataija, koji je šutirao preko prečke.

Crveno-beli su zatim imali inicijativu do kraja utakmice, da bi do kraja meča propustili još nekoliko velikih šansi da dođu do pobede.

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Partizan 2:2 (1:1)

(Spajić 44, Endijae 67 – Saldanja 45+1, Kalulu 49)

Stadion: Marakana (Beograd); Sudija: Pavle Ilić; Gledalaca: 48.211

Crvena zvezda (4-1-4-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović (od 30. Điga), Rodić – Stamenić (od 56. Mimović), Kanga (od 56. Olajinka), Hvang – Bukari, Ivanić (od 76. Katai), Endiaje; Trener: Vladan Milojević;

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Ovusu, Zahid (od 52. Kastiljo) – Kalulu (od 82. Filipović), Natho (od 63. Baždar), Goh – Saldanja (od 63. Severina); Trener: Igor Duljaj;


Crvena Zvezda - Partizan 2:2 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare