Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar sa 5:1 u meču 26. kola Superlige Srbije na svom stadionu u Beogradu.

Novi Pazar se pokazao kao veoma solidan takmac, ali samo u prvom poluvremenu gde je po zrelim šansama bio u egalu sa znatno jačim rivalom.

PROČITAJTE JOŠ:

U nastavku mu se igra raspala u razmaku od 73. do 81 minuta, pa je, umesto pristojnog, doživeo ubedljiv poraz i pokvario utisak.

Marko Rakonjac dva puta, Gelor Kanga dva puta i jednom Aleksandar Katai, trasirali su put svom timu ka trijumfu, dok je u Novom Pazaru jedini strelac bio Andrija Majdevac.

Zvezda je prvo poluvreme završila sa prednošću gola pošto je imala dve trećine vremena loptu u nogama i nešto više šansi, ali je Novi Pazar pružio veoma pristojan otpor.

Videlo se od prvih minuta da gosti nisu došli isključivo da se brane, tim pre što je Miloš Milojević meč otvorio sa mnogo promena u startnoj postavi.

Šansu su dobili i Stefan Leković i Lazar Nikolić, Veljko Nikolić, Marko Rakonjac, te Jegor Prucev, ali u neke od okosnica ekipe ipak ostale tu.

Jedna od njih, Aleksandar Katai imao je prvu šansu za Zvezdu, kada je petom preusmerio šut Veljka Nikolića i naterao golmana Slavkovića da paradom spreči lep pogodak.

Nije mu bilo spasa tek dvadesetak sekundi kasnije kada je Gelor Kanga centrirao iz kornera, a Rakonjac skočio i glavom zatresao mrežu za 1:0.

Rano primljen gol nije obeshrabrio igrače Novog Pazara koji su nastavili da traže rupe u odbrani Zvezde i pronašli su je relativno rano.

Centaršut sa desne strane, uklizavanje Aleksandra Dragovića i nespretno podignut lakat defanzivca domaćeg tima naterali su sudiju Danila Nikolića da prvi put na meču pokaže na penal.

Andrija Majdevac je preuzeo odgovornost i posle 25 minuta igre, semafor na Marakani je pokazivao 1:1. Kanga je pokušavao da proigrava saigrače, Rakonjac je probao da driblinzima pronađe prolaz do gola, a čitava Marakana je u 28. minutu uzdahnula.

Milan Borjan je istrčao daleko ispred svog gola da bi presekao napad i pas kroz odbranu svojim uklizavanjem. Odbio je loptu na nogu igrača Novog Pazara koji je gađao pored stative.

Bio bi to spektakularan pogodak, poput onog koji je Zvezdi svojevremeno dao Luka Stojanović dok je igrao za Čukarički, da je udarac bio malo precizniji, ali i da sudije nisu pokazale da je u začetku akcije bio ofsajd.

Zvezda je šest minuta kasnije već vodila sa 2:1. Periša Pešukić je jednu, relativno jednostavnu loptu dočekao rukom u svom šesnaestercu, Nikolić je pregledao VAR, a Kanga je sa penala bio veoma precizan.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Mitar Ergelaš je u 38. minutu umalo kaznio to što se Leković okliznuo ispred njega i ispalio je projektil sa 16 metara u stativu gola Milana Borjana.

Novi Pazar je propustio šansu da izjednači i drugi put na meču, ali je Aleksandar Pešić u prvom minutu nadoknade udarcem glavom mogao i da poveća prednost Zvezde.

Novi Pazar je nešto bolje počeo drugo poluvreme, Majdevac je probao da nađe Ergelaša, jedan udarac gostiju je izblokiran, a imali su i korner u prvih pet minuta nastavka.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Do isteka punog sata igre se više vodilo računa o tome da se neko ne povredi, pošto su Lazar Nikolić i Petar Đuričković završavali na zemlji i žalili se u kratkom razmaku na povrede.

Igra je zbog toga prekidana, pa je moglo da se vidi veoma malo fudbala i uglavnom se gledalo ka tribinama gde su navijači istakli prvo koreografiju sa likovima Dušana Savića i Vladimira Petrovića Pižona, a onda i sa grbom svog kluba.

Baš kad je letargija dostigla vrhunac, Rakonjac je dobio loptu na desnoj strani, izašao je ispred Slavkovića i hteo je da ga predribla.

Foto: Starsport

Golman mu je zakačio loptu, Rakonjac ju je izgubio i propustio je stopostotnu šansu za 3:1, a da nije ni šutirao u 59. minutu.

Usledilo je nekoliko izmena, Novi Pazar je pokušavao da preskoči sredinu terena dužim i bržim loptama, dok je vidno bilo manje tempa nego u prvom delu.

Mirko Ivanić je probao to da malo promeni na pragu 70. minuta kada je gađao pored gola. A onda se desilo nekoliko neverovatnih poteza do 77. minuta.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Najpre su kombinovali Katai i Ivanić, koji je poslao povratnu loptu Kangi, a ovaj je sa 20 metara ispalio precizan hitac u ugao gola Novog Pazara za 3:1 u 73. minutu.

Samo četiri minuta kasnije, „bocnuo“ je loptu preko odbrane za Kataija, a ovaj je lobom završio lepu akciju i Zvezda je imala 4:1 i rešen meč u džepu.

Ipak, crveno-beli nisu tu stali. Prucev je u 81. minutu proigrao Stefana Mitrovića, Stefan je loptu sa desne strane poslao na drugu stativu gde je u padu gađao Rakonjac i od golmana poslao loptu u mrežu za 5:1.

Zvezda sada ima 72 boda na prvom mestu tabele Superlige, što je čak 21 više od prvog pratioca, Partizana, s tim što crno-beli imaju meč manje. Novi Pazar je ostao na šestom mestu sa 44 boda.


Crvena zvezda – Novi Pazar 5:1 (2:1)

(Rakonjac 10, 81, Kanga 34 p, 73, Katai 77 – Majdevac 25 p)

Stadion: „Rajko Mitić“, Beograd; Gledalaca:  17.843; Glavni sudija: Danilo Nikolić.

Crvena zvezda: Borjan – Dragović, Eraković (od 62. Azarov), Leković, L. Nikolić, Kanga (od 83. Mijatović), V. Nikolić (od 63. Srnić), Prucev, Katai (od 79. Mitrović), Rakonjac – Pešić (od 63. Ivanić); Trener: Miloš Milojević.

Novi Pazar: Slavković – Rubežić, Kurdić, Pešukić, Jović (od 76. Zimonjić), Momčilović, Radovac (od 59. Stanojlović), Bogdanovski, Đuričković, Ergelaš, Majdevac (od 59. Mijić); Trener: Aleksandar Stanković.


Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (2:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare