Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde još uvek nemaju poraz u novoj sezoni, a izabranici trenera Baraka Bahara su sa tri pobede zabeležili najbolji start u klupskoj istoriji još od sredine prošlog veka.

Crveno-beli su izrazito napadačkom formacijom postali nerešiva enigma za protivničke odbrane i deluje da će retko ko zaustaviti napadače šampiona Srbije u Superligi.

Na mečevima protiv Vojvodine (5:0) i Napretka (4:0) kod kuće, odnosno Mladosti u Lučanima (4:1), Zvezda je zabeležila gol razliku 13:1, što je najbolji učinak još od prvenstva iz 1951. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda protiv Fjorentine je sve to najavila, a tada su crveno-beli na Marakani slavili sa ubedljivih 5:0. Problem crveno-belih prethodnih godina u domaćem šampionatu bio je niski blok protivnika, ali je Bahar uspeo to da reši pomoću nekoliko promena u konstrukciji napada.

Vezisti Marko Stamenić i Kings Kangva dobili su više prostora u sredini zbog toga što su novi napadači Žan-Filipe Kraso i Piter Olanjinka uneli nešto novo u navali šampiona.

Uroš Kabić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kraso i Osman Bukari čine sjajan tandem na desnom krilu, dok Stefan Mitrović i Vladimir Lučić prave probleme po levom boku, uz brojne rotacije prema zamislima izraelskog stratega.

Kraso je u uvodnim duelima postigao pet golova i dodao dve asistencije, a prati ga Bukari sa dva gola i isto toliko asistencija.

Sve to je dovelo do ovog starta koji je obezbedio Zvezdi i prvo mesto u Superligi. Crveno-beli su najefikasnije otvorili nacionalno prvenstvo još od davne 1951. godine.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Naime, na početku druge polovine 20. veka je na prve tri utakmice ostvarila gol razliku 13:0. Pobedila je BSK sa 1:0, a potom deklasirala Spartak i Vojvodinu identičnim rezultatom 6:0.

Samo jedan pogodak da se izjednači po efikasnosti nedostajao je generaciji u sezoni 1958/59, koju je pratila gol razlika 12:3 u prve tri utakmice. Crveno-beli su tada bili bolji od Vardara (3:2), Hajduka (7:0) i Željezničara (2:1).

Najbolji start prvenstva ostvarili su 1945. godine, kada su u uvodnom delu prvenstva Beograda pobedili Železničar (18:0), Slobodu (9:0) i Drvodeljac (4:3).

Foto: Starsport

Ipak, ova Zvezdina postava uliva nade navijačima da će direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona značiti nešto više, nego prethodna dva puta kada su crveno-beli završili takmičenje u grupi.

Za sada se zna da crveno-beli ne mogu da igraju protiv Šahtjora, Salcburga, Milana i Lacija, ekipa koje se nalaze u trećem šeširu na žrebu za elitu.

Zvezda će u četvrtom kolu Superlige igrati protiv Spartaka u subotu (20.30), nakon čega će otići na gostovanje Voždovcu, 26. avgusta.

Barak Bahar, FK Crvena zvezda, FK Fjorentina
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zatim slede dueli sa Novim Pazarom na Marakani, gostovanje Čukaričkom, duel sa TSC-om u Beogradu, pa večiti derbi protiv Partizana 27. septembra.

To znači da Baharovi izabranici u domaćem prvenstvu neće napustiti Beograd sve do 7. oktobra i duela sa Radničkim iz Kragujevca.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar