Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ko bi prvi mogao da ode iz Crvene zvezde i Partizana ove zime - mnogo više transfera očekuje se u taboru srpskog prvaka, pogotovo odlazaka, dok bi u Humskoj trebalo da bude daleko mirnije.

Superligaši su na odmoru, ali čelnici domaćih klubova kreću da rade punom parom. U danima posle Božića slede okupljanje i pripreme, pa je zimski prelazni rok poligon da se ekipe utegnu pred nastavak izazova.

Crvena zvezda je, posle četiri uzastopne titule, na pauzu otišla sa pet bodova zaostatka za liderom Partizanom.

Od letos je poznato da će na Marakanu bez obeštećenja stići Ohi Omoidžuanfo, napadač Moldea koji bi trebalo da reši boljku efikasnosti. Sigurno da će biti još pojačanja za ekipu Dejana Stankovića, ali se trenutno radi na odlascima.

PROČITAJTE JOŠ

Potrebno je da se rastereti glomazni igrački kadar crveno-belih i čini se da je prvi na izlaznim vratima Njegoš Petrović.

Mladi vezista je na meti Almerije i trebalo bi da ode na pozajmicu do kraja sezone u redove španskog drugoligaša, sa opcijom otkupa na leto. Navodno, potencijalna suma za transfer je do najviše 1,4 miliona evra, što je daleko manje nego što su očekivali čelnici Crvene zvezde od perspektivnog veziste.

Petrović je leta 2019. iz Rada došao u tabor srpskog prvaka, ali već duže vreme ne pruža partije na nivou na kojem je bio po dolasku Stankovića na mesto trenera, kada je igrao najbolje. Ujedno, Radu treba da pripadne 20% od narednog transfera, što znači da se na Marakani baš i neće obogatiti od potencijalne prodaje bivšeg veziste „građevinara“.

Za njega su se ranije raspitivali Betis i Anderleht, navodno je Sporting iz Lisabona nudio četiri miliona evra, ali je sada realnije da se pridruži Umaru Sadiku i Srđanu Babiću u Andaluziji.

Ako je Petrović prvi na izlaznim vratima, najbliži njemu su Lois Dioni i Filipo Falko. Čak je i Stanković kritikovao zalaganje italijanskog ofanzivca koji je stigao kao megapojačanje iz Lečea, dok je Dioni potpuno podbacio i njegove „glavobolje“ pretvorile su se u nepremostivi problem.

Umesto preko potrebnog golgetera, na Marakani je potvrdio status sumnjive reputacije iz francuskog fudbala koji se ne snalazi na evropskom nivou. Kod Dionija je problematično što je došao na pozajmicu iz Anžea, pa od njega svakako nema zarade, već se oslobađa mesto dolaskom Ohija, dok bi od Falka i moglo da se prihoduje, izvesno ne 1,2 miliona evra koliko je plaćen Lečeu, iako mu je vrednost prema Transfermarktu 3,5 miliona što je potpuno nesrazmerno prikazanim partijama.

Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Može da se očekuje i odlazak krilnog napadača Alekse Vukanovića (u drugom planu kod Stankovića), zaboravljenog Aksela Bakajokoa koji ima ugovor do leta 2024. godine, vrlo moguće i talentovanog veznjaka Veljka Nikolića o kome su pričali bajke na Marakani, kao i ponovni odlazak Miloša Degeneka. Njegov status je verovatno nešto najnejasnije ove jeseni. Najpre je bio u nemilosti, čak i na tribinama pojedine utakmice, onda je bilo jasno da je u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem odbrana daleko sigurnija i snažnija, ali je pred kraj jesenjeg dela štoper reprezentacije Australije nekako opet pao u drugi plan.

Nije očarao ni nekada velika nada Ajaksa, Rišairo Živković, naprotiv, ali se čini da bi mogao da dobije drugu šansu na proleće, nakon što prođe kompletne pripreme sa ekipom.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je odbio da se obori Zvezdina titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare