Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

I dok su prethodnih meseci organizatori turnira odlučno odbijali mogućnost da će neko ko nije vakcinisan moći da igraju na turniru, stvari su se promenile preko noći.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, igrači po zvaničnom pravilniku mogu da nastupaju i bez vakcinacije u slučaju da imaju medicinsko izuzeće. Ovu mogućnost je dugo pobijao Kreg Tajli, direktor Australijan opena, ali je i on promenio stav.

„Svi koji dolaze biće vakcinisani, ali postojaće mali procenat, veoma mali procenat onih koji će imati medicinsko izuzeće. Dakle, morate ili da imate potvtrdu o vakcinaciji ili izuzeće koje izdaje Australijski registar imunizacije. To će nam omogućiti visok nivo bezbednosti na našim terenima“, izjavio je Kreg Tajli.

Zatim je govorio i direktno o Đokoviću.

„Ponavljam, ako se Novak pojavi na Australijan openu, to znači da je vakcinisan ili je dobio medicinsko izuzeće. Njegov izbor u vezi sa zdravstvenim stanjem je da sve to ostane privatno. Ono što je sigurno jeste to da Novak želi da igra na Australijan openu. Medicinski gledano, on ni sa kim ne razgovara o tome, a ja to neću dovoditi u pitanje“, rekao je Tajli.

Direktor turnira je istakao da veruje da će na turniru igrati i Novak Đoković i Rafael Nadal. Očekuje da više od 3.000 tenisera i pratećeg osoblja stigne u Melburn ovog januara.

BONUS VIDEO Novak Đoković i navijači Zvezde pevaju košarkašima posle poraza od Barselone 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar