Hektor Kuper
Foto: EPA-EFE/MAHMOUD KHALED

Demokratska Republika Kongo čeka 48 godina da vidi najbolje fudbalere zemlje na Svetskom prvenstvu, a sada možda neće doživeti ovaj scenario zbog bizarne greške.

PROČITAJTE JOŠ

Ova selekcija je izborila plasman u baraž za Mundijal pobedom protiv Benina sa 2:0 u poslednjem kolu kvalifikacija i tako završila takmičenje sa bodom više od rivala.

Ipak, u 90. minutu kada je sve već bilo gotovo selektor DR Konga Hektor Kuper napravio je grešku koja bi mogla skupo da košta selekciju.

Zaboravio je da prema novim pravilima može da promeni petoricu fudbalera, ali samo u tri različita intervala. Kako je četiri puta prekidana igra, došlo je do povrede pravila.

Prvu izmenu je izvršio u 63, drugu u 77, a treću u 84. minutu. Na tome se nije zaustavio, pa je u 90. izvršio još jednu i ta greška je umalo prošla neprimećeno, niko je nije uvideo u toku susreta, ali su gosti iz Benina naknadno reagovali.

Uputili su zvaničnu žalbu FIFA koja bi mogla da donese tri boda Beninu i ostavi Demokratsku Republiku Kongo bez takmičenja u baražu.

DR Kongo je prethodni put igrao na Mundijalu daleke 1974. godine pod imenom Zair, a Jugoslavije je protiv ove reprezentacije upisala najubedljiviju pobedu na Mundijalu (9:0).

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbija – Portugal (2:1)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare