bora čorba pobednička pesma
Foto: Printscreen Youtube / Riblja Čorba

Čuveni muzičar Bora Đorđević preminuo je u ponedeljak u Sloveniji, a vest o njegovoj smrti potresla je ovdašnju javnost.

Bora je za života bio i veliki ljubitelj sporta, pa je poznata anegdota o tome kada je putovao u Bari i vodio ekspediciju 1991. godine na finale Kupa evropskih šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je i da je, pored onih rokerskih u „Ribljoj čorbi“, bio zaslužan i za neke od navijačkih numera. Jedna takva je bila „Pobednička pesma“, koju pamtimo s kraja devedesetih godina.

Jugoslavija je otišla tada u Francusku na Svetsko prvenstvo i za nju su igrali neki od iskusnih poput Predraga Mijatovića, Siniše Mihajlovića i Dragana Stojkovića Piksija.

Zato nije čudo što su Bora Čorba i Nele Karajlić tada kreirali pesmu benda „Riblje pušenje“ i nazvali je „Pobednička pesma“.

„Hajde da ih razbijemo, golove da zabijemo, kada snage odmerimo, mozak da im pomerimo“, kaže se u čuvenoj navijačkoj pesmi.

„Radimo k’o volove dajemo im golove, joj, joj, joj“, ide dalje refren, dok u toj pesmi sebe nazivamo i osmim svetskim čudom i tvrdimo: „Ovog leta, ovog leta bićemo prvaci sveta“.

Jugoslavija je tada prošla grupu sa Nemačkom, Sjedinjenim Državama i Iranom, ali je zaustavljena od Holandije u osmini finala, posle čega je nastala i – Gubitnička pesma.

BONUS VIDEO: Siniša Mihajlović (1969 – 2022)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar