Foto: Starsport

Bodo Glimt - Crvena zvezda, utorak od 21 čas, prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona, ko će od početka na teren u Norveškoj?

Crvena zvezda stigla je na meč sa Bode Glimtom i na severu Norveške sačekalo ju je izuzetno hladno vreme, mešavina kiše i sunca, a od 20.00 časova odredila je i trening.

Zvezda će prvi meč u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona igrati u gostima (utorak, 21.00), gde je čekaju veštački teren, niska temperatura i čudni vremenski uslovi za sredinu avgusta.

Na stadionu „Aspmira“, kapaciteta svega 8.500 mesta, izabranici trenera Vladana Milojevića odradili su u ponedeljak uveče poslednje pripreme za prvi duel sa Bodeom.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato je da stručni štab već duže vreme ne može da računa na golmana Omrija Glazera zbog povrede zadnje lože, pa će među stativama tako sigurno biti golman Marko Ilić.

Pored njega bi u startnih 11, kada je reč o odbrani, trebalo da se nađu Jung Vu Seul kao desni bek, štoperi Naser Điga i kapiten Uroš Spajić, te Milan Rodić na levoj strani defanzive. Nije realno da poslednje pojačanje, slovenački štoper Vanja Drkušić počne meč…

Na sredini terena će izvesno biti novajlija In Bom Hvang i Timi Maks Elšnik, koji je govorio dan pred duel u Norveškoj i spreman je za jedan od najvećih izazova u karijeri.

Ofanzivni trio veznog reda verovatno će činiti Mirko Ivanić, Piter Olanjinka na levom krilu i trebalo je Puma Rodrigez na suprotnoj strani, dok bi u špicu mogao da se nađe oporavljeni Šerif Endiaje.

Foto: Starsport

Problem bi mogao da bude oko Pume Rodrigeza, jer je preskočio poslednji trening i posmatrao je sa klupe saigrače kako rade. Možda samo ništa u stručnom štabu crveno-belih nisu želeli da rizikuju sa ofanzivcem iz Paname, ali…

Ako ne bude 100 odsto spreman, teško da će biti u startnih 11, pa nije isključeno da njegovo mesto zauzme još jedan novajlija, Felisio Milson, koji bi bio levo, a Olanjinka onda desno. Možda Milojević odluči i da pojača samo srce veznog reda, pa bi se onda Ivanić našao na levom boku, ili da Bruno Duarte, koji je u odličnoj formi, startuje umesto Šerifa.

Ipak, ako svi planirani starteri budu spremni, Crvena zvezda bi gostovanje Bodeu mogla da počne u sledećem sastavu: Ilić – Seul, Điga, Spajić, Rodić – Elšnik, Hvang – Puma (Milson), Ivanić, Olanjinka – Endiaje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar