Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Fudbaleri Benfike pobedili su Atletiko Madrid sa 4:0 u meču drugog kola Lige šampiona na svom stadionu.

Benfika je u prvom kolu pobedila Crvenu zvezdu u Beogradu sa 2:1, a onda je potpuno razmontirala četu Dijega Simeonea na svom Da Lužu.

PROČITAJTE JOŠ:

Atletiko jeste bio oslabljen neigranjem Robina Le Normana zbog povrede iz meča s Real Madridom, ali je trebalo da „jorgandžije“ budu osokoljene upravo remijem sa „kraljevskim klubom“ i dobrom partijom protiv „blankosa“.

Kerem Akturkoglu, momak koji je u Beogradu u devetom minutu postigao prvi pogodak pored Radeta Krunića, uradio je to i sada u Lisabonu.

Igrao se 13. minut kada je Akturkoglu iskoristio dodavanje Fredrika Orsnesa i doveo svoj tim u prednost 1:0.

Simeone je već do isteka punog sata igre izvršio sve izmene, ali je Anhel Di Marija s penala u 52. minutu već duplirao prednost Benfike.

A onda se samo otvorila dizna, dok se igra Atletika raspala. Domaćin je više kontrolisao loptu, uputio je čak 19 šuteva, naspram četiri koliko je imao gost, a 11 ih je išlo u okvir gola.

Aleksander Bah je u 75. minutu jedan od tih udaraca smestio iza leđa golmana Atletika Jana Oblaka za 3:0, dok je konačan rezultat postavio Orkun Kokču s novog penala u 84. minutu.

I kokču je, kao i Akturkoglu bio strelac u beogradskoj pobedi nad Zvezdom, pa sada Benfika ima šest bodova posle dva kola, a Atletiko je ostao na tri.

BONUS VIDEO: Gol Bonifejsa za pobedu 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar