FK Barselona
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Nikada neće biti zaboravljeno kako ga je argumentovao kritikovao Hristo Stoičkov kada je poručio Barseloni da bi trebalo da se reši čoveka koji "ne poštuje grb i ne zna istoriju kluba". Sada kada se to konačno dešava, ima i onih koji su tužni.

Parižani su aktivirali otkupnu klauzulu od 50 miliona evra poslednjeg dana jula (da su to uradili prvog avgusta morali bi da plate 100 miliona) i tako doveli Usmana Dembelea u Pari Sen Žermen.

PROČITAJTE JOŠ

Fabricio Romano, poznati fudbalski novinar, otkrio je da je Dembele dogovorio sa Parižanima petogodišnji ugovor.

Ćavi Ernandez, trener Barselone, tvrdi da je povređen zbog tog poteza.

„Dembele nam je rekao da želi da ode i pređe u PSŽ. Ne možemo da se takmičimo, ponuda PSŽ je ogromna i prevazilazi tržište. On je pričao sa Luisom Enrikesom (trener PSŽ) i Al Kelaifijem (predsednik). Boli me jer smo brinuli o njemu da ga usrećimo ovde. Ali ne možemo da se takmičimo, on odlazi“, rekao je Ćavi.

Dembele je nastavio sa mistifikacijom svega i neiskrenošću, ali ni to nije pokolebalo Ćavija koji žali za njim.

„Pitao sam ga koji je pravi razlog što ide u PSŽ, bio je srećan ovde. Nije mi dao jasan odgovor. Verovatno je neki ličan razlog“, dodao je Ćavi.

Otkrio je i kog igrača bi klub trebalo da dovede.

„Moramo da pojačamo tim. Zadovoljan sam krilima koje imamo, ali nas je Dembeleov odlazak oslabio. Potreban nam je čistokrvan desni bek“, rekao je trener Barse.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar