Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbalski "El klasiko" zakazan za subotu od 16 časova, rivali dočekuju u možda najneobičnijim uslovima do sad, a osim zbog pregršt nesvakidašnjih okolnosti, susret Barselone i Real Madrida biće zanimljiv i iz ugla statusa Luke Jovića koji polako, ali sigurno troši poslednje kredite kod Zidana.

Usled pandemije koronavirusa jedan od najvećih derbija na svetu biće odigran pred sablasno praznim tribinama „Kamp Noua“, a rivali ga dočekuju uz prilične oscilacije u formi.

Prethodno kolo i porazi Barselone od Hetafea (1:0), odnosno Reala od Kadiza (1:0), potvrdili su da španski giganti trenutno kubure sa formom.

PROČITAJTE JOŠ

U posebnom problemu nalazi se četa Zinedina Zidana koja je ponor u kojem se nalazi produbila izgubivši i na premijeri Lige šampiona od Šahtjora. Francuski strateg već nedeljama na raspolaganju nema Edena Azara, prethodni duel preskočio je i Serhio Ramos, a najnoviji problem predstavlja činjenica da su golgeteri daleko od željene forme.

Karim Benzema je na dosadašnjih pet susreta u La Ligi postigao samo jedan gol, a skroman učinak Francuza uticao je da šansu dobije Luka Jović.

Međutim, srpski centarfor nije iskoristio ukazano poverenje u vidu mesta u startnoj postavi protiv Šahtjora. Naprotiv, igru je napustio u 59. minutu uz veoma skroman učinak ustupivši mesto Vinisijusu koji je posle samo nekoliko sekundi na terenu zatresao mrežu.

Usledila je nova salva kritika na račun reprezentativca Srbije koji je bio među najslabije ocenjenim pojedincima u izboru navijača. Nisu izostale ni kritičke analize Jovićeve igre od strane medija, a španska „Marka“, list koji je verovatno i najbolje informisan o dešavanjima u kraljevskom klubu, u najavi susreta sa Barselonom predviđa da će Jović ostati na klupi, a da će mesto startera ovaj put pripasti Vinisijusu.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Pritisak javnosti dodatno su pojačale vesti iz Srbije i podignuta optužnica protiv izdanka škole Crvene zvezde zbog prekršenih mera samoizolacije, te 22-godišnji napadač susret sa najvećim rivalom dočekuje u verovatno najtežoj situaciji do sad.

Pročitajte još: Kuman pred derbi: Sve je isto, nedostaju samo navijači

Sav pritisak koji nosi na plećima, Jović će morati da ostavi po strani ukoliko dobije šansu na „Kamp Nou“, da zaboravi na sve kritike i golgeterski post i konačno igrom razoruža krtičare. Paralelno, moraće da se bori sa činjenicom da bi upravo gostovanje Barseloni moglo da predstavlja jednu od poslenjih šansi za njega s obzirom na to da se još letos govorilo da polako ali sigurno krcka kredit u madridskom gigantu.

Centarfor dosadašnjim igrama nije opravdao uloženih 60 miliona evra, pa je rukovodstvo Reala razmišljalo čak i da ga pošalje na pozajmicu. Ipak, Zidan je pokazao veru u Jovića i ostavio ga u konkurenciji, međutim jasno je da će ukoliko se „ponovi Šahtjor“, Jović vrlo verovatno već od zime biti na spisku prekobrojnih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar