Foto: EPA, Tanjug/AP

Gradske derbije ovoga vikenda u evropskom fudbalu su u drugi plan uspeli da bace srpski igrači koji nastupaju u španskoj Primeri.

Nemanja Maksimović i Filip Malbašić su uspeli da sa svojim timovima, Hetafeom i Kadisom, upišu pobede protiv dva najveća kluba sa Pirinejskog poluostrva – Barselone i Real Madrida.

PROČITAJTE JOŠ

Da još bude slađe, obojica su uoči tih mečeva za Nova.rs najavila da neće odustati od borbe za bodove protiv renomiranih rivala.

Tako je i bilo – njihovi timovi su dobili utakmice sa po 1:0 i naneli poraze velikim favoritima.

Što nije bio slučaj ranije…

„Stiže nam na noge neka nova Barselona. Čini se da je mnogo bolja nego što je bila prošle godine. Ronald Kuman je povezao redove i sve ono što nije valjalo kod Kikea Setijena. Istina je da imamo identičan broj bodova, ali nismo ih nijednom pobedili za četiri godine koliko sam ja u Hetafeu. Mislim da smo samo jednom uspeli da osvojimo bod“, rekao je Maksimović za Nova.rs na dan utakmice.

Neumorni vezni fudbaler je na terenu proveo 89. minuta i imao veliku ulogu u zaustavljanju kreativnog veznog reda Barselone, koja je doživela prvi poraz u sezoni.

Hetafe se pobedom stigao do deset poena i druge pozicije na tabeli.

Istovetan broj poena, ali i utakmicu više, ima Kadis, novajlija u španskoj eliti za koji već više od godinu dana nastupa Filip Malbašić, nekadašnji krilni napadač Rada, Hofenhajma, Partizana, Vojvodine, Tenerifa…

Bivši mladi reprezentativac Srbije se sa punih 27 godina nalazi u zenitu karijere i povrh sveta uspeo je da učestvuje u najvećem uspehu Kadisa u poslednjih desetak godina.

„Istina je da se Kadis posle petnaestak godina vratio u prvu ligu, i sigurno da je prva liga Španije jako kvalitetna, ali smo mi jako verovali da možemo da se takmičimo sa svima i na početku stvarno sve ide kako treba. Naravno ovo je tek početak i ima još dosta utakmica da se igra, ali smo zadovoljni kako smo počeli prvenstvo“, naveo je Malbašić za Nova.rs.

Zadovoljstvo je postalo još veće s obzirom na to da je duel sa Realom njegov tim dobio sa 1:0 usred Madrida, te da je odigrao celo drugo poluvreme i ostavio odličan utisak u direktnim duelima sa renomiranim defanzivcima „kraljevskog kluba“ poput Marsela i Rafaela Varana.

Uz to, Malbašić je postavio rekord u brzini trčanja na utakmici, pošto je u jednom sprintu zabeležio brzinu veću od 33 kilometra na sat, nedostižnu za sve ostale fudbalere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare