Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Ronald Kuman, trener fudbalera Barselone, poručio je da će predstojeća utakmica protiv Real Madrida imati sav uobičajeni pritisak i važnost, kao bilo koji prethodni duel najvećih rivala.

Samo jedna stvar će ovaj „klasiko“ učiniti malo manje „klasičnim“ – odsustvo 90.000 navijača koji uvek napune najveći evropski stadion za jednu od najvažnijih utakmica u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ništa se nije promenilo. To su dva sjajna kluba koja uvek idu na pobedu. Jedina razlika je nedostatak navijača. To je najgora stvar koja može da se dogodi utakmici Barsa – Real“, rekao je Kuman.

PROČITAJTE JOŠ: Burno u Barseloni: „Osoba za prljavi posao je i dalje tu“

„Bez navijača je manje uzbudljivo jer oni prave atmosferu, otežavaju sudiji… Svima su nam potrebni navijači. Čudno je kada nema nikoga na ogromnom stadionu“, dodao je on.

Prošlo je četvrt veka otkako je Kuman odigrao svoju poslednju utakmicu protiv Real Madrida. Tokom svog šestogodišnjeg boravka u Barseloni on je postigao pet golova na 14 utakmica protiv Reala, a Barselona je pobedila na šest mečeva, remizirala na tri i pet izgubila.

Kuman se prisetio svojih susreta protiv Reala, posebno dva pogotka koja je postigao iz penala na svom prvom „klasiku“.

„Igrao sam dosta ‘klasika’. Sećam se onog 5:0 kada sam postigao lep gol iz slobodnog udarca. Sećam se i svog prvog kada sam postigao dva penala. Postigao sam zapravo tri, ali me je sudija naterao da ponovim drugi. Prvi ‘klasiko’ je uvek malo posebniji od ostalih“, rekao je Kuman.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Grad Barselona, kao i ostatak Španije, bori se da uspori ponovno širenje koronavirusa.

Navijača nije bilo na ligaškim utakmicama otkako je virus pogodio Španiju, a lokalne vlasti su do sada odbijale predlog kluba da se male grupe navijača postepeno vraćaju na stadion na mečevima Lige šampiona.

Pošto je „Kamp Nou“ prazan, navijači su se donedavno okupljali u barovima da gledaju utakmice. Međutim, svi barovi i restorani u Barseloni su zatvoreni jer Katalonija pokušava da uspori širenje virusa.

Kuman nije dao nikakve nagoveštaje o početnoj postavi za sutrašnji meč, rekavši da su mu učinak, a ne iskustvo bili ključni za odabir igrača. Nije isključio da će u startnoj postavi biti mladi Ansu Fati i Pedri.

Real će u ovu utakmicu ući nakon dva uzastopna poraza, jedan u španskoj ligi od Kadiza, a drugi od Šahtjora u Ligi šampiona.

Kuman misli da to neće imati uticaja na sutrašnju utakmicu.

„Ne očekujem da će nam ostaviti toliko prostora… Očekujem da ćemo videti Madrid koji je mnogo kompaktiniji. Real je sjajan tim, sa iskusnim igračima koji znaju kako da podnesu pritisak i kako da dobiju utakmice“, rekao je Kuman.

Treneru Reala Zinedinu Zidanu će gostovanje Barseloni biti idelna prilika da okonča lošu seriju svog tima.

„‘Klasiko’ je ‘klasiko’. Biće to dobra utakmica, uprkos situaciji i praznom stadionu“, rekao je Zidan.

Derbi Barselona – Real Madrid igra se u subotu 24. oktobra od 16 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar