Jovan Šljivić protiv Nefčija; Foto: FK Crvena zvezda

Lepršava igra, visok presing, moderan fudbal, pobede - neka nova Crvena zvezda.

Trener Barak Bahar je došao na klupu pred istorijsku sezonu u Ligi šampiona i čini se za kratko vreme osvojio zvezdašku javnost.

Navijači su oduševljeni kako izgledaju crveno-beli fudbaleri, iako je još rano za bilo kakve ocene. Pripreme su u jeku, kao i prijateljske utakmice, a ni početak sezone (29. jul) nije daleko.

Zvezda je na turniru u Rusiji ubedljivo savladala Nefči sa 4:0, pre toga i odličnu ekipu Zenita sa 2:1, i u pravim proverama pokazala šta može.

PROČITAJTE JOŠ

I trener Bahar može da bude zadovoljan viđenim, a posebno može da ga raduje što mladi i te kako koriste šansu koju im ukazuje.

I to ne jedan, dvojica ili trojica, već čak devetoricu bonus igrača ima izraelski stručnjak na raspolaganju, a neki su se ozbiljno nametnuli i za startnu postavu.

Superligaško bonus pravilo se odnosi na to da uvek na terenu mora da bude makar jedan igrač mlađi od 21 godine, u sezoni 2023/2024 u tu grupu spadaju igrači rođeni 2002. i mlađi.

Kosta Nedeljković; Foto: Starsport

A da su se neki ozbiljno nametnuli, to se pre svega odnosni na desnog beka Kostu Nedeljkovića, momka rođenog 2005. godine, koji je oduševio na pripremama. Protiv Zenita i Nefčija bio je u startnih 11, pokrivao je i celu desnu stranu u formaciji sa trojicom u odbrani, pa je pravo otkrovenje crveno-belih.

Bahar mu je dao šansu koju je zgrabio i sjajno je koristi, a deluje da će novi trener Zvezde ozbiljno računati i na ofanzivnog vezistu Jovana Šljivića, takođe rođenog 2005.

Iz njihove generacije je i Jovan Mijatović, napadač koji će takođe izvesno imati minutažu u sezoni pred nama, iako su stigli Piter Olajinka i Žan Filip Kraso.

Barak Bahar sa pomoćnikom Borisom Savićem; Foto: FK Crvena zvezda

Tu su i nešto stariji Stefan Leković (2004), Nikola Mituljikić (2003) i Jegor Prucev (2002), dok je Stefan Mitrović (2002) ogroman potencijal i nema sumnje da će i on igrati bitnu ulogu u Baharovoj Zvezdi.

I kao levi spoljni se pokazao kao odlična opcija, iako mu je ofanziva daleko jača strana od defanzive. Nekako je opet živnuo nakon promene trenera, a golovi i asistencije u Rusiji dovoljno govore.

Deluje da je Zvezda dobila ozbiljno pojačanje u vidu Marka Stamenića, zadnjeg veznog rođenog 2002. godine. Reprezentativac Novog Zelanda je pravi osigurač na sredini terena, a kako poseduje i srpski pasoš, takođe se vodi kao bonus opcija u Superligi.

Marko Stamenić protiv Nefčija; Foto: FK Crvena zvezda

Prema prikazanom u pripremnom periodu, deluje da bi i krilo Vladimir Lučić (2002) mogao da ima određenu ulog kod Bahara. Imao je nekoliko lepih poteza i trebalo bi da bude osveženje u ofanzivi nikad mlađih crveno-belih.

Tome u prilog govori i da u ovu kategoriju po uzrastu spada i Irakli Azarov, gruzijski levi bek rođen upravo 2002, ali s obzirom na to da nema srpsko državljanstvo ne može da se računa kao bonus.

Ipak, sve navedeno govori da će Bahar imati širok izbor mladih igrača, ali sa vrlo bitnom a ne epizodnom ulogom, i deluje da će njegova Zvezda izgledati mnogo brže i modernije u novoj sezoni.

Imenjaci Jovan Mijatović i Šljivić; Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdini bonus igrači za sezonu 2023/2024

Кosta Nedeljković 2005. godište

Jovan Šljivić 2005. godište

Jovan Mijatović 2005. godište

Stefan Leković 2004. godište

Nikola Mituljikić 2003. godište

Jegor Prucev 2002. godište

Stefan Mitrović 2002. godište

Vladimir Lučić 2002. godište

Marko Stamenić 2002. godište

Irakli Azarov 2002. godište

BONUS VIDEO Poseban performans za Sinišu Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar