Foto: Starsport

Divno.

Vest da bivši fudbaler Partizana Andrija Delibašić boluje od tumora na mozgu na početku ove godine pogodila je sve navijače crno-belih, ali i sve fudbalske fanatike.

Vodio je tešku bobu za život, ali je na kraju uspeo da je savlada i u „Partizanovom podcastu“ je pričao o njoj.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno se zahvalio navijačima na podršci koju su mu pružali tokom borbe sa opakom bolešću.

„Hvala svim navijačima Partizana na podršci u ovoj mojoj borbi koja je trajala mesecima. Pratio sam sve, video svaki transparent i na košarci i na fudbalu, to je ono za šta sam se borio kao mali, da budem prepoznat od navijača Partizana, koji su nekada zahtevni i treba ih pridobiti, ali mislim da sam kroz svoju karijeru ponašanjem i igrama zaslužio njihovo poštovanje i hvala im na tome“, rekao je Delibašić.

Delibašić je prošao sve mlađe selekcije u Partizanu, a kasnije je za prvi tim na 100 utakmica u prvenstvu postigao 48 golova. Sa crno-belima je dva puta bio državni šampion, a ima i pehar Kupa Srbije.

Bio je jedini strelac za Partizan u prvom nastupu u grupnoj fazi Lige šampiona nekog srpskog kluba ikada.

Posle Partizana, igrao je za Majorku, potom i za Bragu, AEK, Beira Mar, Sosijedad, Erkules, te Rajo Valjekano, da bi pred kraj karijere nastupao za Ratčaburiju na Tajlandu i Sutjesku iz Nikšića.

Delibašić je na 20 mečeva za reprezentaciju Crne Gore postigao šest golova, da bi po završetku igračke karijere postao trener Mornara iz Bara.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar