Anderson, Foto: EPA/MAGI HAROUN UK AND IRELAND OUT

Anderson Luis de Abreu Oliveira, u svetu fudbala poznatiji samo kao Anderson, optužen je za rad u zločinačkoj organizacijii i tereti se da je prao novac i bavio se krađom.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko se optužbe dokažu, mogao bi da završi na višegodišnjoj robiji.

On se sumnjiči da je sa još sedmoricom saučesnika ukrao sa bankovnih računa preko interneta novac u vrednosti 35 miliona brazilskih reala ili oko 555 hiljada evra.

Ljubitelji fudbala se Andersona sećaju iz perioda kada je igrao za Mančester junajted nakon što je u velikom transferu iz Porta za 30 miliona eva došao kao veliki potencijal.

U tom periodu je poneo i laskavo priznanje najtalentovanijeg mladog igrača Evrope.

Međutim, dolazak u Englesku je bio veliki promašaj jer nikada nije uspeo da opravda očekivanja ni izbliza. Karijera je krenula nizbrdo, a nisu pomogle ni pozajmice u Fjorentinu ni povratak u domovinu u Internasional i Gremio.

Poslednja stanica mu je bila Adana u Turskoj, a kada je shvatio da je voz prošao, odlučio je da u 33. godini završi karijeru.

Neuspeh na terenu ga je očigledno gurnuo u kriminal, pa se Anderson suočava sa teškim optužbama koje bi mogle da ga liše slobode na mnogo godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar