Foto: Printscreen Youtube / FSS

Širom sveta se obeležava Međunarodni dan devojčica, a Fudbalski savez Srbije ga proslavlja sa hiljadama devojčica koje šutiraju fudbalsku loptu.

FSS je dan pred važan meč seniora sa Švajcarskom u Ligi nacija podsetio i na neke od devojaka koje su stasavale na terenima širom Srbije i danas nose dres sa državnim grbom.

PROČITAJTE JOŠ:

Violeta Slović, Nevena Damjanović, Jovana Damnjanović, Jelena Čanković i druge srpske reprezentativke već imaju svoje naslednice u mlađim selekcijama nacionalnog tima, a Nina Matejić, Sara Stokić i još talentovanih devojaka se probija i u Srbiji i u Evropi.

Iz FSS podsećaju da je fudbal način da se podignu zdrava deca, te da kroz nekoliko projekata savez okuplja preko 5.000 devojčica.

Navode i da je na Međunarodni dan devojčica bitno da se pošalje poruka da je fudbal za devojčice, dok su neki od naših reprezentativaca tim povodom podelili neke svoje misli i emocije.

„Nijedan san nije preveliki za devojčicu koja veruje“, kaže Saša Lukić, dok Nemanja Maksimović poručuje svojoj ćerki Andrei da veruje u sebe, jer on veruje u nju.

Predrag Rajković se diči da mu je „omiljena titula to što je Norin tata“, a o porodici je iskreno progovorio i Aleksandar Mitrović, otac Nađe i Anastasije.

„Devojčice su blago, a ćerke blagoslov“, poručio je čovek koji se posle septembarske pauze vratio u nacionalni tim.

BONUS VIDEO: Golčina 18-godišnjeg momka iz Brage protiv Porta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar