Foto: Twitter/Screensshoot

Reprezentativac Albanije, Mirlind Daku, kažnjen je zbog pogrdnog skandiranja na račun Srbije i Severne Makedonije nakon utakmice protiv Hrvatske (2:2) u drugom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Njega je kaznio njegov klub, Rubin.

Pročitajte još

Saopštenje ruskog kluba prenosimo u celosti:

„Napadač Mirland Daku je posle utakmice Evropskog prvenstva 2024. za nacionalnu selekciju Albanije protiv Hrvatske uputio uvredljive povike. Naš klub prepoznaje odgovornost za nastalu situaciju. FK ‘Rubin’ predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i jednakosti, kategorički osuđujući sve oblike diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, fudbaler će biti podvrgnut disciplinskim i finansijskim sankcijama. Takođe će biti održan informativni razgovor sa svim igračima kluba kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti“, naveo je Rubin.

On je pogrdno skandirao sa albanskim navijačima nakon utakmice protiv Hrvatska.

Inače, reč je o fudbaleru koji ima tetovažu na na desnoj strani leđa na kojoj se vidi čizma kako gazi po parčetu zemlje sa natpisom SRJ i naziv „Katana 138“. To je nadimak Agima Ramadanija, nekadašnjeg teroriste i jednog od komandanata iz OVK.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare