Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Danima se priča o učesnicima Evrolige sledeće sezone, a velliku buru su podigle reči Paulijusa Motejunasa generalnog direktora ovog takmičenja koji je istakao da iako je osovjila ABA ligu, Crvnea zvezda nema garantovano mesto.

Sada su o toj temi ponovo pričali Motejunas i Dejan Bodiroga predsednik Evrolige.

Tokom razgovora sa pojedinim novinarima tokom završnog turnira Evrolige, generalni direktor Paulijus Motiejunas i predsednik Dejan Bodiroga, govorili su o statusu srpskih klubova.

PROČITAJTE JOŠ

Specijalizovani košarkaški portal „Jurohups“, bio je prisutan razgovoru i preneo je reči Litvanca koji je ispratio sva dešavanja iz nedavno odigranog finala ABA lige.

„Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu, ali niko ne želi ono što smo videli na nedavnom ABA finalu, to nikome nije dobro. Ukupan utisak iz prisustva dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže“, rekao je Motiejunas.

On je praktično priznao da oba srpska kluba zaslužuju mesto u Evroligi, ali je objasnio ono što se i znalo, a to je da po statutu šampion ABA lige ne dobija direktno mesto u takmičenju.

„Šampion nema specijalnu pozivnicu, ali ima prioritet da dobije mesto“, dodao je Bodiroga uz osmeh, naveo je pomenuti portal.

Kao ističu, Zvezda tako praktično ima mesto za narednu sezonu, dok Partizan čeka pozivnicu za jedno od tri mesta za koje konkurišu i Virtus, Alba i Valensija ističe pomenuti portal.

BONUS VIDEO Mario Hezonja – 12 poena protiv Olimpijakosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare