Košarkaši Partizana imaju generacijsku priliku da u četvrtak od 20.30 izbore plasman na Fajnal-foru u Kaunasu. Vodeo sa 2-1 protiv Reala i potencijalno poslednji meč serije igraju na domaćem terenu.

I najave mečeva bile su spektakularne kao i sami susreti, ovog puta je španska „Marka“ odlučila da koristi isti narativ kao za prethodni meč.

PROČITAJTE JOŠ

Još jednom je izabrana reč „Pakao“ koju je Obradović posebno apostrofirao kao nešto što mu je zasmetalo posle trećeg susreta.

„Ponosan sam na sliku iz Beograda. Pričali su i pisali komentare da je ovde pakao, ali se ništa nije desilo. Ponosan sam na ovo što su pokazali i kakva slika je otišla u Evropu“, poručio je, između ostalog, Obradović.

Ipak, u Španiji kao da taj deo priče nisu primetili ili nisu želeli.

„Postoji život posle prvog koraka kroz pakao. Ovo deluje kao jeftina literatura, ali to je rezime serije Real Madrida u kojoj smo videli sve. Porazi u Vizinku, tuča na terenu i odlazak u Beograd da se pobedi Partizan. U Evroligi niko nikada nije nadoknadio zaostatak od 2-0 u seriji, ali je odlučan da to uradi ovaj tim, kralj Evrope. Oni veruju da mogu i imaju argumente za to“, stajalo je u tekstu „Marke“.

Zatim su nastavili u sličnom tonu, što govori da nije slučajno da se koristi baš takva retorika.

„U „Beogradskoj areni“, koja je živela užurbanu, ali sportsku noć, počela je bela zavera. Hoćemo da vratimo seriju u Madrid – tutnji po zidovima. Niko se nikada nije vratio posle 2-0 u Evroligi, ali prvi korak je napravljen. Ostalo je još da se igra“, stoji u tekstu.

Najdžel Vilijams-Gos, bivši miljenik navijača Partizana, najpre se osvrnuo na veliku tragediju koja je pogodila Beograd.

„Pre nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su deca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavestili su nas o tome na sastanku pre treninga. Kao otac jednog, plus još jednog deteta koje dolazi, saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu posle ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem“, poručio je košarkaš Reala o masakru u Beogradu u kojoj je stradalo osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Upravo je on presudio trojkom Partizanu na 24 sekundi do kraja u Beogradu.

„Najvažnije bilo da pobedimo. Imamo tim prepun individualnog kvaliteta, sada je bilo bitno da svako od nas iskorači i uradi nešto na terenu. Ispostavili se da sam pogodio važan šut, preživeli smo i idemo dalje. Moramo da ostanemo smireni, u ovakvom okruženju moramo da budemo fokusirani i svesni toga da moramo da zadržimo prisebnost u svakom trenutku, da je duga utakmica i da se spremimo za ono što nas čeka.“

BONUS VIDEO Smailagić i Anđušić pred četvrti meč sa Realom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar