Košarkaši Partizana odigrali su poslednje kolo Evrolige protiv Valensije i pobedili sa 79:66 u Beogradskoj areni.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Miroslav Berić, nekadašnji as crno-belih je za Nova.rs analizirao taj meč i Partizanovu sezonu koja je završena u ligaškom delu.

PROČITAJTE JOŠ:

Neuspehom se može okarakterisati to što je Partizan ostao izvan plej-of i plej-in zone od koje ga je delilo nekoliko poena u tesno izgubljenim utakmicama.

Berić je izdvojio dve dobre stvari u pobedi Partizana. Prvo je raspoloženje pred nastavak sezone u drugim takmičenjima.

„Sad možemo da pričamo koliko smo šansi propustili i koliko bi ova pobeda donela Partizanu što se tiče plasmana, ali šta je, tu je. Jednostavno, ono što je bilo najvažnije u ovom trenutku je da se pobedi Valensija i da se pobedom završi evroligaško učešće Partizana. Jako je to bilo bitno da se sa boljim raspoloženjem uđe u sledeći deo sezone, a to je plej-of Jadranske lige. I na poluvremenu sam rekao da je Partizan na momente igrao dobro, ali mi voljni momenat nije bio taj. U drugom poluvremenu apsolutna kontrola i izvanredna igra Partizana. Jako dobra odbrana, dobar napad“, rekao je Berić za Nova.rs.

Druga stvar koju je apostrofirao je partija Džejlina Smita, kom su navijači u Areni skandirali, a saigrači posle utakmice ometali dok je davao izjavu. Ubacio je pet trojki i dao 15 poena kao drugi najefikasniji uz Džejmsa Nanelija. Naneli je imao 19 poena.

„Pobeda je najvažnija, ali pored toga, Partizan je dobio Smita. Pola Arene je već zaboravilo da je uopšte on u rosteru Partizana, da postoji. Odigrao je izvanredno. Čak se i u statistici ne vidi šta je sve dobro radio. I kad se Partizan mučio, iznudi faul u napadu, neka njegova dodavanja nisu materijalizovana, osvojio je dve, tri lopte. Pokazao je i ono što nije radio od početka jer je dao pet od šest trojki, a znali smo da je izvanredan šuter. Ta njegova sigurnost mi je najveća pozitiva. Pobeda je najvažnija, ali je ovo bitno za nastavak sezone i dodatnu rotaciju“, rekao je Mića Berić.

BONUS VIDEO: UŽIVO sa Mićom Berićem na poluvremenu meča Partizan – Valensija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare