Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Šarunas Jasikevičus, trener Fenerbahčea, najavio je meč sa Crvenom zvezdom, koji se igra u utorak od 19.45 u okviru 3. kola Evrolige.

Turska i srpska ekipa su neporažene do sada u Evroligi.

„Utakmice protiv Zvezde su uvek teške. Oni su fizički dobro pripremljeni, ne daju vam ništa besplatno. Takvu utakmicu očekujemo i sada“, rekao je Jasikevičus za „Sport klub“.

Neće biti mnogo iznenađenja.

„U Evroligi svi sve poznaju veoma dobro. Treneri se poznaju međusobno, uvek tačno znaš gde će ići lopta. Ali, to je poenta kod dobrih ekipa, uvek je teško pomeriti ih iz njihovog plana igre. Igrači znaju te stvari, znaju kako mogu da igraju i šta mogu da urade i šta ne mogu. Tako da.. Još jedna evroligaška utakmica.“

PROČITAJTE JOŠ:

Kritikovao je i kalendar takmičenja.

„To je pitanje za odgovor od 20 minuta, a mi sada nemamo 20 minuta. Previše utakmica, to je jasno. Ali, tako se i ponašamo. Gledamo samo sledeći meč. Sada se pripremamo bez razmišljanja o tome šta će se sledeće dogoditi ili koliko utakmica treba da odigramo ove nedelje. Samo radiš svoj posao“.

Fenerbahče je promenio izgled tima na leto.

„Mislim da se zaista trude, oni su dobri momci. Ali, to su samo fraze – potrebno im je vreme. Sada samo pokušavamo da pobeđujemo, pa i na ružan način. Ne mogu da tražim od momaka da igraju sjajnu košarku. Ali, najvažnije od svega je da li napredujemo iz nedelje u nedelju. Polako napredujemo, ali stvarno je potrebno vreme“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije moglo da prođe bez priče o Bobanu Marjanoviću.

„Stvari koje on može da radi, da bude blizu koša, da na jednom kraju pokuša da zastraši rivale, da bude veliki faktor ispod koša. I njemu je potrebno vreme jer nije igrao mnogo ovih poslednjih godina, ali kao što sam rekao i ranije – on mora da bude on“.

Otkrio je i kako se klub iz Istanbula odlučio da dovede srpskog centra.

„Više ovakve stvari ne mogu da me iznenade kada se dogode. Otvorilo se i odlučili smo da pokušamo. Svi vole što je ovde“.

Litvanski trener je potvrdio da na meču sa Zvezdom neće igrati Marko Gudurić, a do kraja sezone van terena će biti i Skoti Vilbekin.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar