Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Rokas Giedraitis, košarkaš Crvene zvezde, najavio je meč i gostovanje Real Madridu, u četvrtak od 20.45, u okviru 5. kola Evrolge.

Real nije najbolje otvorio sezonu, već ima nekoliko poraza, ali biće ovo izuzetno teška utakmica za Zvezdu, koja je u Madrid otputovala bez Džoela Bolomboja, prvog centra.

„Težak protvnik. Treba da igramo dobru košarku, pre svega u odbrani. Imaju visoke igrače poput Tavaresa, biće teško, ali mislim da i mi imamo svoje šanse, idemo sa pozitivnim razmišljanjem da pobedimo utakmicu“, rekao je Giedraitis.

Upitan je Litvanac kako zaustaviti Fakunda Kampaca, koji je lider tima iz Madrida.

„Samo odbranom. Znamo koliko su dobri, naravno kao i svaki tim imaju svoje uspone i padove imaju dobre igrače, dobru rotaciju, ali mi treba da odigramo timski i to pre svega u odbrani“.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od novinara pitao je Giedraitisa i da li je pobeda protiv Budućnosti uticala na to da ekipa zaboravi bolan poraz od Barselone.

„U košarci svake pobede i porazi se brzo zaboravljaju. Uvek gledate napred“.

Crveno-beli nakon utakmice u Madridu odmah idu u Zadar, gde ih očekuje meč 6. kola ABA lige za vikend, dok sledeće nedelje na programu imaju duplo kolo u Evroligi, a rivali će biti Žalgiris u gostima i Panatinaikos u Beogradu, preciznije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Zvezda je trenutno na 3-1 u Evroligi, dok Real ima skor 2-2.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare