Zeljko Obradovic (C) speaks to players during the Aba League Season 2024-2025 match between Partizan and Borac Cacak at Stark Arena on September 25, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 dočekuju Bajern u trećem kolu Evrolige. Crno-beli će po prvi put igrati pred svojim navijačima ove sezone nakon što su u prva dva kola gostovali.

Partizan je pretrpeo poraze od Baskonije i Real Madrida, pa će pred svojim navijačima tražiti prvi trijumf u sezoni.

Željko Obradović je bio optimista uprkos lošijem startu, a utiska je da crno-beli nisu toliko loše izgledali i da razloga za optimizam itekako ima.

PROČITAJTE JOŠ

Dva podatka bi mogla da uliju veliku nadu.

Partizan je tim sa najboljim procentom za tri poena posle prva dva kola što ukazuje da je napad funkcionisao sjajno u prva dv akola.

Partizan je i pre dve godine bio jedna od dve najbolje ekipe po procentu u šutu za tir poena, ali je na startu ove sezone jedna stvar drugačija. Dok su tada crno-beli imali visoke procente, ali ne i veliki broj ubačaja gde su bili pri dnu zbog toga jer su više šutirali za dva, sada je situacija drugačija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je i po tom parametru na vrhu jer deli prvo mesto sa Bajernom sa 24 ubačene trojke u prva dva kola, pa možemo očekivati spektakularan meč.

Zanimljivo je da je Zvezda druga po procentu šuta za tri poena u prva dva kola.

Druga stvar koja treba da raduje navijače jeste da ti procenti nisu dolazili samo iz individualnog kvaliteta već i dobre organizacije.

Ono zbog čega je Partizan patio prošle sezone i bio jedan od najlošijih timova se promenilo.

Partizan deli drugo mesto po broju asistencija u Evroligi sa 20,5 po meču isto sa ekipom Bajerna i samo je Barselona ispred te dve ekipe.

To su podaci za optimizam iako naravno uzorak nije veliki, a postoje i problemi koje treba rešiti kao što je skok gde su crno-beli bili najlošiji na startu sezone od svih timova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar