Toni Parker
Foto: EPA/MARINA GUILLEN

Prvi čovek Asvela Toni Parker i bivši NBA šampion sa San Antoniom nije zadovoljan šta je njegov klub dobio dovođenjem Đanmarka Poceka.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Italijan je napustio Asvel posle niza poraza u Evroligi i loših rezultata u francuskom prvenstvu. Poceko je sa Asvelom pobedio Žalgiris u poslednjem meču, ali je pre toga od devet utakmica izgubio osam.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jako sam razočaran njegovim nastupom, njegovim vođenjem ekipe. Dve, tri nedelje smo znali da dalje ne može. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. Nerealno je i jednostavno nemoguće igrati tri utakmice nedeljno sa devet igrača“, rekao je Parker za L’Ekip.

Parker se ranije u toku sezone, u oktobru, zahvalio na saradnji i sopstvenom bratu Ti Džej Parkeru, zbog loših rezultata. Međutim, stvari se nisi pokrenule nabolje, pa je Asvel u Evroligi pretposlednji sa skorom 3:16, a u svom prvenstvu je tek četvrti iza Monaka, Burga i Pariza.

„Njegov stav je bivao sve negativniji. Teško je remotivisao igrače, a malo-pomalo oni su bili ti koji više nisu verovali u njega. Osim toga, odlučio je da neće igrati naši mladi. Ne želim više trenera koji to radi, to nije naša filozofija”, dodao je Parker i onda naveo još jednu stvar koja mu je poprilično zasmetala.

„Iznad svega, smatram da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem, odustati nakon mesec i po dana. Ali video sam da neće sam da ode. Nije nameravao da ostavi novac na stolu. To je posao“, naveo je Parker.

Asvel narednu utakmicu igra za tri dana u Evroligi protiv Crvene zvezde i tada će na klupi biti novo lice. Zvezda je u prvom meču ove sezone dobila na svom parketu sa 94:73, ali su oba tima u međuvremenu menjala trenere.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Crvena zvezda – Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar