Partizan vs Asvel Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nije imao dilemu kada je reč o igri njegovog tima u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Obradovićev tim je u meču 19. kola Evrolige poražen sa 88:72 na terenu Crvene zvezde i šef struke crno-belih kaže da je Partizan odigrao jedno od najlošijih poluvremena u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Verujem da je Zvezda bila bolja večeras, skoro od prve sekunde, pa do poslednje su igrali bolje i zaslužili su da pobede“, konstatovao je Obradović.

Kratko je prokomentarisao i pitanje da li je reč o najgorem prvom poluvremenu njegovog tima. Partizan je posle prvih 20 minuta gubio sa 50:29.

„Verovatno ste u pravu, verovatno najgore prvo poluvreme“, kazao je Obradović, koji nije imao konkretan odgovor šta je bio razlog za takav razvoj situacije.

„Da, pa to je baš lepo pitanje, samo što ja nemam odgovor na to pitanje“, kaže Žoc.

Fredi Gilespi je u timu Zvezde odigrao veoma dobru rolu u periodu prve četvrtine kada se stvarala dvocifrena prednost crveno-belih.

Foto: Starsport

„Gilespi je profitirao na tome što je uradila spoljna linija Zvezde. To nije njegova zasluga, nego isključiva zasluga Teodosića, Jaga, Hange, svih ostalih koji su tu bili“, istakao je Obradović.

Nije se obazirao na uvrede koje su mu upućivali navijači Zvezde, a atmosfera u Areni ga nije poremetila.

„Na mene sigurno nije uticalo. Nikakav uticaj nije imalo na mene, ne zanima me to, navijači Zvezde vole i bodre svoj klub. Da li su uticali na moje igrače, to je nebitno pitanje? Sve što je vaša koleginica pitala, verovatno da ima malo veze sa tim“.

Podsetio je i da su izgbuljene lopte bile veliki problem Partizana u ovom meču.

„Niti jedno, ni drugo, prvo Jago nije počeo utakmicu, drugo ako ekipa kao što je Partizan koja igra drugu sezonu Evroligu, pričam o mojim igračima koji su dva puta dobili Zvezdu, ako mi imamo devet izgubljenih lopti, a dve asistencije, to je jasno svakom ko prati košarku šta je bilo. To je bez ideje. Napad nije postojao. Ne znam da li sam bio jasan“, naglasio je Obradović.

BONUS VIDEO: Najboljih deset poteza derbija Zvezde i Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare