Šta se dešava sa Nemanjom Nedovićem? To muči mnoge navijače Crvene zvezde, koja dočekuju Makabi od 19 časova u meču 29. kola Evrolige.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Košarkaši Crvene zvezde sa učinkom 10-18 imaju tek teoretske šanse da se nađu u doigravanju, ali bi pobedom mogli da pomognu i večitom rivalu, pošto je Partizan sa 13-15 na pragu plej-ina i nalazi se na deobi 10. pozicije sa Valensijom.

Vodiće se žestoka bitka za mesta u plej-ofu, sedam ekipa se prilično izdvojilo (Real, Barselona, PAO, Monako, Olimpijakos, Fenerbahče, Virtus), dok će Baskonija, Makabi, Valensija i Partizan juriti preostale tri karte, a šansu (još uvek) vrebaju i Armani, Efes i Bajern.

PROČITAJTE JOŠ

Zaista imamo sjajnu evroligašku sezonu, neverovatno uzbudljivu i teško može da se predvidi rasplet… Zvezda je daleko od plej-in ambicija, ali nema sumnje da će igrati do kraja preostale utakmice, prva sledeća je od 19.00 sa Makabijem u beogradskoj Areni.

Crveno-beli tradicionalno ne leže „ponosu Izraela“ (šest pobeda zaredom) i imaju dobru šansu da prekinu niz od četiri vezana poraza (od Barse i Žalgirisa kod kuće, od Bajerna i Monaka u gostima) u elitnom takmičenju, dok bi trijumfom pomogli i Partizanu koji isto večeras gostuje Barseloni (20.30).

I dok se navijači Zvezde pitaju da li će Miloš Teodosić, Nikola Topić i Trej Tompkins uskoro na teren, pitaju se i šta je sa formom Nemanje Nedovića. Iskuski bek ne pruža partije na potrebnom nivou u Evroligi, a najviše mu nedostaje kontinuitet, odnosno da poveže tri-četiri dobre utakmice… Toga je malo bilo ove sezone, pa je u Monaku na parketu za samo 132 sekunde zabeležio tri lične greške.

Crvena Zvezda vs AS Monaco Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„To što mu se desilo u Monaku je incident, njega je to malo izbacilo iz takta, sudije znaju inadžijski da se postave. Nedoviću je više odgovarao sistem Duška Ivanovića, njegova brzina i atleticizam su u toj košarci mogli da dođu do izražaja, nego usporeniji sistem koji se sada igra. U njegovu odbranu bih rekao da je bezveze da ne bude u startnoj petorci…“, rekao je Dragoljub Vidačić u našem podcastu „Pick and roll“ i zašto smatra da je Nedoviću mesto u startnoj petorci i kad – možete videti u videu na vrhu.

Kako je bilo druženje nekada, a zašto sada Šabaz Nejpir digne sidro i vrati se iz Crvene zvezde u Milano čim mu se nešto nije svidelo? Kojim rečima je Nikola Kalinić uzburkao javnost, pošto je otkrio razgovor sa sudijom Lotermozerom i njegove ucene? Da li bi onaj stari Duško Ivanović „izbacio“ iz dvorane Markusa Hauarda da je pre šutnuo 22 trojke, kao što je za vikend učinio protiv Barselone, a šta smo sve još zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.


Evroliga, 29. kolo

Četvrtak

Fenerbahče – Valensija 18.45

Crvena zvezda – Makabi 19.00

Alba – Monako 20.00

Olimpijakos – PAO 20.15

Baskonija – Armani 20.30

Barselona – Partizan 20.30

Petak

Asvel – Efes 20.00

Bajern – Žalgiris 20.30

Virtus – Real 20.30

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO „Pick and roll“ s Mićom i Ljubom: Partizanovci su osedeli ove sezone, hvala Kalini što je progovorio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar