željko obradović aleksa avramović
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Makabi od 19.00, a u 29. kolu Evrolige Partizan gostuje Barseloni (20.30) na jednom od najneugodnijih terena Evrope.

Partizan je krenuo na putovanje u punom sastavu (sa izuzetkom Tristana Vukčevića, koji je već prelomio da postane igrač Vašington Vizardsa), jer su se oporavili Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz, koji su propustili prethodni meč.

PROČITAJTE JOŠ

Željko Obradović je biranim rečima govorio o gostovanju Barseloni.

„Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet, i igraju veoma dobro ove godine. Tim koji je sigurno među glavnim favoritima za Fajnal-for, i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali sa njima prvu utakmicu, ništa se tu nije promenilo previše, oni imaju stravičan kvalitet, i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica, ako želimo neki povoljan rezultat“, počeo je Obradović.

Obradović je poručio da neće biti nikakvog kalkulisanja i da se ide na sve pobede do kraja.

„Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijama. Mislim da treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda posle igramo od pet zadnjih utakmica, četiri kod kuće, tako da treba ići iz utakmice u utakmicu. Posle Barselone duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikad nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju tamo pred kraj, ali kako god, treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za plej-in“, rekao je Obradović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Alen Smailagić veruje u ovaj tim i najavljuje senzaciju koja je takođe stigla u ovom delu sezone. Tada je pobeda nad Realom lansirala Partizan u plej-of, a sada bi ova potencijalna protiv Barselone mogla da bude jedna od presudnih.

„Naravno da verujemo. Kao što smo dobili i prošle godine Real, tako mislim da možemo ove godine i Barselonu, i da pokažemo da smo tim, i da imamo ono što treba da idemo dalje“, rekao je Smailagić.

Zvezda nema gotovo nikakve šanse da se plasira u plej-in (gotovo nikakve zbog toga što teorijski postoje i dalje promili), ali bi ironično mogla da pomogne večitom rivalu eventualnim iznenađenjem protiv Makabija. Iznenađenje zbog toga što će i danas biti lišena pomoći Miloša Teodosića, Nikole Topića i Treja Tompkinsa, pa i pored toga što igra na domaćem parketu ipak biti u neuporedivo težoj situaciji.

Monako-Crvena Zvezda Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

U prvom meču sezone su crveno-beli slavili sa 98:92, a to je ona ironična prva pobeda na gostovanju, usred Beograda, jer je Makabi domaće mečeve igrao u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

„Da, igramo protiv Makabija, ekipe koju smo pobedili u prvom duelu. Očito, sada smo u situaciji da ništa nije u našim rukama kada je reč o plasmanu u plej-in ili plej-of. Ali, u svakom slučaju, imamo četiri uzastopna poraza i moramo se vratiti na pobednički put“, poručio je Hanga.

Zvezda bi ovom pobedom direktno pomogla Partizanu, koji je u ovom trenutku na dve pobede iza Makabija, pa bi tako otvorila mogućnost „parnom valjku“ da napadne i osmu poziciju, koja daje i popravni u odnosu na devetu i desetu.


Evroliga, 29. kolo

Četvrtak, 14. mart

Fenerbahče – Valensija 18.45

Crvena zvezda – Makabi 19.00

Alba – Monako 20.00

Olimpijakos – PAO 20.15

Baskonija – Armani 20.30

Barselona – Partizan 20.30

Petak, 15. mart

Asvel – Efes 20.00

Bajern – Žalgiris 20.30

Virtus – Real 20.30

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem Epizoda 21

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar