Sterling Braun Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Partizan je u četvrtom kolu Evrolige savladao Makabi kao gost u svojoj staroj dvorani "Pionir" rezultatom 91:79, a najbolji pojedinac meča bio je Sterling Braun koji je postigao 20 poena uz indeks 23.

Oduševljen je posle meča bio i Mića Berić koji je od početka sezone isticao da je on glavna napadačka opcija Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

„Sterling Braun je u ove dve utakmice istakao kandidaturu za lidersku poziciju. Ja sam ga nahvalio i pre početka sezone, pokazao je da ima najviše naapdačkog talenta i ne štedi se u odbrani. On je u ove dve utakmice dao 22 i 20 poena uz visoke procente šuta. Protv Makabija je imao 5/5 za dva ponea, protiv Bajerna 5/7. Odigrao je u dva dana dve vrhunske utakmice i svestan je i Željoko da je on prva napadačka opcija“.

Osvrnuo se i na slabiji početak sezone američkog beka.

„Nešto i ja znam (smeh) čim sam toliko od njega očekivao, ali i govorio kritike. Protiv Vitorije je bio baš loš i nperimetan. Šutirao je tada 2/8. Protiv Relaa je pokazivao znake života dok za ove dve utakmice mu svaka čast“.

Na pitanje da li je Sterling Braun možda gledao neke Berićeve utakmice iz doba kada je harao u dresu Partizana kako bi pokupio for ei dokazao se nakon toliko pohvala, legenda crno-belih se našalila.

„Čuo sam da danima nije apetit, morao je da se dokaže pred Berićem, toliko se uzbudio. Kao bivši kapiten imam pravo da kudim i hvalim, a uglavnom hvalim. Sviđao mi se i prošle godine, pričao sam to kada je Partizan igrao protiv Albe. Zna i sa loptom, zna i da prodre, da naksoči za dva poena, sjajan je u šutu za tri poena. Neka nastavi ovako, uhvatio je ritam i vidi se i da mu i Željko veruje i da mu saigrači veruju“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar