Fakundo Kampaco je kažnjen, pa pomilovan usled žalbe, igrao je za Real protiv Partizana i posle te utakmice je opet suspendovan u Evroligi.

I ove sezone na našem portalu čeka vas košarkaški podcast „Pick and roll„, nastavljamo gde smo stali na Nova.rs posle ruki sezone sa Mićom Berićem i družimo se sve do borbe za titulu evropskog prvaka.

Zvezda je posle startnog trijumfa u Paruzu savladala i Baskoniju u Areni (78:71), i tako prvi put u klupskoj istoriji sezonu u Evroligi započela sa 2-0.

Partizan je zabeležio i drugi poraz, izgubio je i od Reala (93:86), iako nije bio inferioran na gostovanju u Madridu. Ipak, situacija sada nije ni malo prijatna i Mića Berić smatra da je vreme za pobede crno-bele čete.

PROČITAJTE JOŠ

Dotakli smo se i suspenzije Fakunda Kampaca, odnosno kako večiti nemaju ravnopravan tretman u Evroligi kada je reč o sličnim situacijama, što vas čeka u videu na vrhu.

Kampaco je prvobitno kažnjen neigranjem jednog meča zbog sukoba sa sudijama protiv Bajerna, pa pomilovan usled žalbe i igrao je za Madriđane protiv Partizana, da bi posle te utakmice stigla odluka o žalbi i suspendovan je tako da preskoči naredni duel Reala sa Baskonijom Evroligi.

Najblaže rečeno čudna situacija da klub gotovo može da bira, na neki način, za koju utakmicu će igrač da joj bude suspendovan i naknadno stigla kazna samo govori u prilog onoga što je i Mića Berić istakao u podcastu „Pick and roll„.

Dotakli smo se i rasporeda večitih, paklenog za Zvezdu i daleko boljeg za Partizan pred duplo kolo i do kraja oktobra, a sve to i još mnogo toga čeka vas u četvrtoj epizodi druge sezone našeg podcasta PnR.

Naše podcaste možete slušati i na platformama apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer.

Kako je kažnjen Fakundo Kampaco?

Foto: Vatroslav Hladny/Starsport

Real Madrid je u prvom kolu poražen od Bajerna u gostima sa 97:89, a Kampaco je pred kraj tog meča bio veoma nervozan, pa je jurio sudije po terenu i saigrači su morali da ga smiruju. Prvobitno je odlučeno da bude suspendovan jednu utakmicu uz novčanu kaznu, ali je onda Real uložio žalbu, koja je proizvela odlaganje suspenzije.

Zbog toga je Kampaco bio dostupan treneru Ćusu Mateu za duel protiv Partizana, a Madriđani su u drugom kolu slavili sa 93:86. Argentinac je bio jedan od najboljih pojedinaca na tom meču, pošto je imao osam poena, šest skokova i 11 asistencija. „Grobari“ su bili ljuti, jer je Kampaco praktično igrao pod suspenzijom, ali Evroliga je tako odlučila.

“Žalbeni sudija je odbio žalbu Real Madrida, potvrđujući da će Fakundo Kampaco odslužiti suspenziju za predstojeću utakmicu protiv Baskonije zbog postupaka koji se smatraju nepoštovanjem prema sudijama tokom utakmice protiv Bajerna iz Minhena”, saopšteno je iz Evrolige.

Real i Baskonija se sastaju u utorak od 20.30 u Vitoriji. Oba tima imaju skor 1-1 u elitnom takmičenju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar