EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Evroliga je ipak odlučila da kazni Fakunda Kampaca nakon što je u prvom kolu takmičenja bio u sukobu sa sudijama.

Real Madrid je u prvom kolu poražen od Bajerna u gostima sa 97:89, a Kampaco je pred kraj tog meča bio veoma nervozan, pa je jurio sudije po terenu i saigrači su morali da ga smiruju.

Prvobitno je odlučeno da Kampaco bude suspendovan jednu utakmicu uz novčanu kaznu, ali je onda Real uložio žalbu, koja je proizvela odlaganje suspenzije.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga je Kampaco bio dostupan treneru Ćusu Mateu za duel protiv Partizana, a Madriđani su u drugom kolu slavili sa 93:86. Argentinac je bio jedan od najboljih pojedinaca na tom meču, pošto je imao osam poena, šest skokova i 11 asistencija. „Grobari“ su bili ljuti, jer je Kampaco praktično igrao pod suspenzijom, ali Evroliga je tako odlučila.

Dan pred početak 3. kola elitnog takmičenja, Evroliga je ipak odlučila da kazni Kampaca, koji će morati da odradi jednu utakmicu suspenzije.

“Žalbeni sudija je odbio žalbu Real Madrida, potvrđujući da će Fakundo Kampaco odslužiti suspenziju za predstojeću utakmicu protiv Baskonije zbog postupaka koji se smatraju nepoštovanjem prema sudijama tokom utakmice protiv Bajerna iz Minhena”, saopšteno je iz Evrolige.

Real i Baskonija se sastaju u utorak 15. oktobra od 20.30 u Vitoriji. Oba tima imaju skor 1-1 u elitnom takmičenju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare