EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fakundo Kampaco, košarkaš Real Madrida, izneo je očekivanja pred početak nove sezone i prokomentarisao je stanje u ekipi.

Real Madrid je prošle sezone izgubio u finalu Evrolige od Panatinaikosa, ali je onda osvojio titulu u španskom prvenstvu.

Ipak, ovog leta Real je doživeo značajne promene u timu, pošto su Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez otišli u penziju, a Madrid su napustili Vensan Poarije, Fabijen Kozer i Geršon Jabusele, koji je krenuo put NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

I Kampaco je ranije tokom karijere iz Reala otišao u NBA, a sada je prokomentarisao transfer Jabuselea u Filadelfiju.

„To su stvari koje mogu da se desi, meni se tada dogodilo. Posle njegovih odličnih partija na Olimpijskim igrama, to se moralo dogoditi. Teško je zameniti takvog igrača, ali verujem da imamo sve što je potrebno. Želim mu najveći uspeh u NBA“, istakao je Kampaco u razgovoru za španske medije.

Prokomentarisao je i odlaske Ćaća Rodrigeza, Rudija Fernandeza i Fabijena Kozera.

„Bili su tu dugi niz godina i znali šta klub predstavlja. Sada moramo da sačuvamo nasleđe, da budemo ujedinjeni u timu, da se dobro provedemo, uživamo i radimo – sve što znači igrati za Real Madrid. I da pomognemo novima da se prilagode. Imamo Serhija Ljulja, našeg vođu“, rekao je Kampaco.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je i o novajlijama.

„Način pristupa sezoni je praktično isti, kao i stil tima. Igrači, koji su došli na mesto onih koji su otišli, su izuzetnog kvaliteta i dolaze da urade isto, ako mogu i više. Odlično su se prilagodili dinamici i mentalitetu. U početku će biti grešaka, ali cilj je da se poboljšamo sa vrhunskim igračima kako bi se suočili sa postavljenim izazovima.“

Prvi cilj Reala u novoj sezoni biće titula u Superkupu Španije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar